söndag, november 27, 2011

Första advent!

Adventsfrukosten med pepparkakssmoothie är just avslutad på den här bilden. Erik har precis ropat "Titta, tomten!" och pekat mot trädgården. Vilma och Alvin ramlar nästan av stolarna i iver medan Filip ler vant. Han känner sin pappa :) Ett mjölkpaket har vält, Alvin har råkat blåsa på fel håll i sitt sugrör ett antal gånger och den prydliga, mysiga dukningen som en gång var är ett minne blott. Och innan hela frukosten är ett minne blott skyndar sig mamman att knäppa en bild - utan blixt, vilket avslöjar att lillebror av alla är den enda som är skarp - och därmed stilla...

Men - små magar är mätta och belåtna och bilden är skönt oarrangerad. Verkligheten vid vårt frukostbord - här har ni den!

Och det första ljuset, det lyser så fint. Barnen var så glada att de klappade händerna när vi tände det och det är extra mysigt att Filip och Vilma i år är medvetna om allt på ett helt annat sätt.

Hoppas ni alla får en riktigt mysig och stämningsfull söndag. Här blåser stormiga vindar och regnet smattrar hårt på fönstren. Detta trotsar vi om en liten stund då vi beger oss bort mot julskyltning. Man vill ju inte missa tomten! Vi ska även hälsa på en av mina finaste - duktiga, begåvade Anna - som har öppen ateljé på Spinnet. Kan just bara tänka mig hur mysigt hon har fixat det!

2 kommentarer:

SandraS sa...

Myspys! Och vilken fin adventsljusstake du fått tag i! Ljuvlig. Här var det också stooort med första ljuset idag. Ester fick tända första =) Två gånger för vi råkade blåsa ut ljuset när vi blåste tändstickan, haha. Var det gott med pepparkakssmoothie? Kramis till er alla!

anna e sa...

Fina ni!!
Så mysigt att ni kom förbi ateljén!! :)
Frida var lite besviken att hon inte var där just då ...
Glöggkväll hoppas vi på snart! Om man lyckas pricka in nån dag då alla är friska. Nu är Pappan i denna familjen väldigt ynklig för tillfället!

Kram på er!!