lördag, november 05, 2011

Tacksamhet

Efter allt kalasande lastade vi i kväll ut tre pyjamasfista barn och en varmbäddad dubbelvagn i bilen och styrde kosan mot kyrkan där vi bor. "Den stooola löda kylkan" ni vet :) Får se om Alvin också kommer kalla den stora röda kyrkan så!

Sedan vandrade vi omkring länge i det vackra ljushavet som kyrkogården denna kväll hade förvandlats till. Fastän timmen var ganska sen var där massor av folk och alla hade de någon att besöka. Vi har lite längre att åka till de kyrkogårdar där våra nära och kära vilar så det här fick bli rent symboliskt. Att tillbringa en stund på en liknande plats och tända ljus till dem där.

Ljuset vi hade med oss lyser nu tillsammans med massor av andra på graven som tillhör den lilla tjej som så tragiskt omkom i en skidolycka i vintras... Vi kände henne inte men vi ser någon i hennes familj varje dag då de bor längre ner på gatan och de har alla funnits i våra tankar så ofta sedan det hemska hände.

Ännu en gång sköljde känslor av tacksamhet över en. Känslor av tacksamhet över att ha fått äran att på något sätt känna alla de vi tänkte på där vi gick. Både nära och kära och mer ytligt bekanta som ändå på något vis gjort intryck på en då de finns i tankarna. En del av dem har försvunnit från detta liv på grund av ålder, andra av sjukdom och några i tragiska olyckor - alldeles på tok för tidigt.

Och man tänkte på att en del av dem faktiskt format de vi är i dag. En märklig och svindlande tanke... och härlig. Att egenskaper från mor- och farföräldrar säkert finns där på något sätt.

Jag vägrar att tro att de stjärnor som envist lyster igenom den dimmiga och molniga novemberhimlen ikväll bara är lysande prickar långt därute. Jag är övertygad om att deras blinkningar är hälsningar från himlens alla änglar. Att det är deras sätt att visa att de finns med oss varje dag. Och liksom Pippi så vinkar jag till dem ibland, där uppe. Jag må som jag tidigare sagt vara naiv men det är min tro. Att de har det bra var de nu befinner sig och att de leende följer oss med sina kaffekoppar i händerna... ♥

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mysigt!
Kramar Viktoria

SandraS sa...

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3