tisdag, december 13, 2011

Ljuvligt...

Morgonens luciatåg var ljuvligt... Ljuvligt juligt och så näpet, sött och vackert att jag fick torka ögonvrån både en och två gånger.

Alla ingredienser fanns med. Lucior i mängder, ljusen, pepparkaksgummorna- och gubbarna, värmen, tomtarna, lyckan och skratten, den lilla ledsna lucian som ville till mamma, tärnor med glitterprytt huvud, tindrande barnaögon, stjärngossar, ätande på små ljus och såklart allra bästa fröknarna. Allt detta tillsammans gav den där stämningen som sen har suttit i hela dagen och gärna får stanna flera dagar till.


För första gången hade det lilla följet i år stor plats för sitt framträdande. En kyrka i närheten var lånad för tillfället och gott om plats och mikrofoner gjorde att alla fick plats och alla hörde. Tyvärr såg vi dock inte så mycket av vår egna lilla lucia då hon hamnade längst bak med en stjärngossestut framför sig. Men jag vet att den lilla munnen sjöng med i alla sånger av hjärtans lust för som de har övat alla små.

Stjärngossen Alvin kan vara det gulligaste jag någonsin sett. Med slak strut som mest liknade en luva stod han där, nästan blick stilla, under hela stunden. Med sin stjärna i ena handen och Vilmas ljus i det andra. Så fascinerade och förundrade var de minsta barnen över allt att de helt glömde bort att sjunga men när mössens julafton kom, då tog även de i så taket nästan lyfte.

Vi har inte hunnit kolla än men med lite tur har vi hela morgonen filmad av den här stora killen! Han var stolt över sina småsyskon och kände sig nog större än någonsin då han fick förtroendet att hålla i filmkameran. Våra bilder, de är tagna utan blixt då det var en önskan från fröknarna. En klok sådan då en massa fotoblixtar nog annars hade kunnat få de små ur balans. Och huvudsaken är att ha några glimtar från morgonen dokumenterade inte bara i hjärtat utan även här. I mitt framtida minnesbibliotek!

3 kommentarer:

Anonym sa...

ja, det kan inte bli bättre.
Kram Viktoria

Lina sa...

Åh, Anna!

Det är ju ljuvliga bilder. De är ju så fantastiskt söta. Vi hade julfest på jobbet förra veckan och de är ju söta alla nissar, lucior, stjärngossar och tomtar. Minns tillbaka då vi lussade för pensionärerna hemma...och vi fnissade oss igenom hela programmet. Vi var nog inte lika söta ;). Jag tycker det är fantastiskt kul att läsa din blogg Anna, men jag är lika fantastiskt dålig på att kommentera. Det bli bara inte av. Förstår att det tillfredsställande att fortsätta om man får lite respons. Jag hoppas verkligen att du fortsätter. Berättar ofta för folk om hur vackert du skriver. Det finns så många skräckexempel på bloggar med slarviga formuleringar med massor av stavfel. Dina inlägg är "sköna" för ögat att läsa. Glöm heller inte att din blogg är en skatt för dina barn när de blir äldre.

Jag hoppas att ni får en skön jul och att vi snart får ses.

Kramar från Lina.

Ps. Hälsa Erik och dina barn. Ds.

Anna sa...

Viktoria - Nej, visst är det så! Var ni också på dagisfirande? Kanske hinner vi ses nästa vecka?
Kram kram

Lina - Här kikar man in med trötta ögon och möts av härligaste kommentaren som gjorde mig så himla GLAD! Tack för dina snälla och omtänksamma ord - de träffade på rätt ställe!

Och vet du - vi har faktiskt tänkt bjuda ut dig hit snart... Har en "jobbfråga" till dig! Nu blev du nyfiken va?!

Hälsa hela din goa familj så mycket från oss!
Stor KRAM