söndag, januari 29, 2012

Filips sommarlista

Morgonhumöret strålade i morse ikapp med solen som sken utanför och visslande (så gott det nu går utan någon framtand alls, för ja, sedan en vecka tillbaka är han Mr Glugg med stort G) satt familjens storebror vid bordet och skrev en lista.


Efter att ha varit nyfikna en stund fick vi så se vad han pysslat med - en sommarlista! Med saker han vill göra i sommar. Underbara Filip. Det är sådant här man vill bevara och minnas. Stora små tankar på pränt. Några otippade rättstavingar och lika många "vad-står-det-egentligen". Så en blomma och en sol - för det handlar ju om sommaren, som idémakaren själv uttryckte det. Och vilken sommar vi verkar ha framför oss, med Ullared och allt!
Vad han har fått Linas matkasse från har jag ingen aning om! Kanske har TV-reklamen satt sig... Och så vill han ha fest med allas kompisar, god mat, disco och tält i trädgården. Undrar någon vad Marijorka är så är det ju såklart Mallorca och på tal om stavning kan vår 6-åring inte alls stava till "kanske". Det har jag bokstaverat åt honom :) Och så ser jag nu att det ju faktiskt är en punktlista - fast punkterna är sist i stället för först.
Lilla gubben. Som somnade gott i soffan för några timmar sedan och strax därefter började mumla och prata i sömnen vilket han aldrig brukar göra. Detta har fortsatt hela kvällen och det var först nu vi förstod varför när vi kände på pannan. Feber. Så here we go again...

3 kommentarer:

Therese sa...

Oj vilken härlig sommarlista :)

SandraS sa...

En lista i mammas smak ju =) hääääärligt! Vad fin lista han gjort hjärtat!

Fint här på bloggen föresten!!! Vårlikt =)

Anna sa...

Therese - Ja, visst låter den härlig!

Sandra - Tack :) Ja, ut med det bruna och in med det vita! Tyckte det behövdes en liten piffning här - var längesedan nu.

Och ja, de är för söta våra små. Läste om Jonas omtanke efter innebandyn trots bara ben i vinterkylan... Underbart!