torsdag, mars 22, 2012

Hej härliga helg!

Det har kommit att bli något visst med torsdagskvällar. Särskilt de då vi har handlat inför helgen och huset doftar rent och nystädat och i kväll till och med nybäddat i sängarna fem. Då börjar helgen, i alla fall för mig och våra två små. Erik får jobba lite till och Filip gå några timmar till skolan men sen så. Sen är det helg!
I morgon får det nog bli lite rörbrödsbak tills vi får fikagäster på eftermiddagen. Jag hoppas på ännu en dag med varma strålar från solen så att vi kan förmiddagsfika på trappen, dra upp alla gamla växter ur lådor och krukor och bana väg för skira små gröna saker i dem i stället. Och så bara måste vi bära ut stolarna på altanen där stora, runda, vita bordet i kväll har kånkats ut.
Det är något som ligger i luften, inte sant? Jag tror det kallas vår... Här några bilder från vår skogsutflykt i söndags då barnen invigde sina vårkläder och sprang omkring som små godisbitar mellan träden. Här och var låg små snöhögar kvar men efter senaste dagarnas snudd på sommarvärme är de nog nu ett minne blott. Och så råkade jag härma en vildvittra så bra att jag nästan själv blev rädd :) I alla fall hoppade Erik till - på riktigt, det såg jag (!), och lilla stackars Vilmisen började gråta...
Åhh, vad jag förresten önskar mitt bloggflyt tillbaka... Just nu är det väldigt intensiva dagar på jobbet för både mig och Erik och efter det att man har kommit hem och laddat om till andra andningen med barnen på kvällen så tryter liksom orken när de har somnat och det känns som att allt man gör blir halvdant sådär. Inte alls min melodi egentligen men ibland är det nog bara att gilla läget och låta sig själv vara lite trött.

Något uppiggande ska vi dock göra i helgen men mer om det i morgon. Den nybäddade sängen väntar...

Inga kommentarer: