måndag, mars 05, 2012

Jag minns helgen…

… som var med glädje! En lördag med massor av härlig vårsol på näsan, lekparksutflykt med fika och lite trädgårdsplock som sedan övergick i några timmars trängsel med en massa andra shopppingglada på bytardagen.

Jag höll mig ovanligt lugn och var nöjd med de två filmer till Alvin, den Lasse-Maja bok till Filip och de små ”dockkläder” (eller ja, ni vet bebiskläder i stl 50!) som jag fick med mig hem till Vilma.

Det var rekordmycket folk där och högen jag hämtade hem var liten och nätt medan förtjänsten var desto större… Så härligt när det fungerar så bra och alla blir nöjda och glada. Känns ju så bra att ha de slantarna att ta av när nu alla vårplagg ska inhandlas till små ben som växt och till långa ben som blivit ännu längre :) För att inte tala om alla fötter som bara växer och växer och växer…
Gårdagen i Göteborg var så mysig att den numera har en egen liten vrå i hjärtat. Den där vrån där jag gömmer undan alla må-bra-saker jag gör, som att umgås med härliga, fina vänner som sprider sådan glädje omkring sig! Baby & Barnmässan var ett mycket trevligt ställe för mammor som vi och det slank med både en och två – och tre saker därifrån. Kanhända var det rent av fyra.

Vi koncentrerade oss hårt på ”pryl-och klädmontrarna” då vi ju passerat barnvagnsprovning, blöjtips och amningssvängen (sedan ska erkännas att vi alla fick en liten bebislängtan när vi gick där…)


Mysiga Kameleontbyxor slog följe med hem till Alvin, sötaste mössan någonsin till Vilma och pruttlera i form av små söta Minifisburkar till alla små stjärnorna (att dessa gjorde succé behöver väl knappast nämnas med tanke på ett inlägg från förra veckan;) ). Prinsessan Vilma fick även en lååång vit slöja med en krona på toppen och så en väska med småböcker som introducerar en ganska oerfaren prinsessa på området. Det är sådana där små tjocka böcker som man egentligen har till små barn men samtidigt var där ganska mycket text i dem och de blir en perfekt lära-känna-alla-prinsessor-väska för lilla V som nu är helt fast i den världen. Och som de har lästs sedan jag kom hem. Vilma har med dem vart hon än går så jag gjorde nog rätt i att lägga otroligt billiga 65 kronor på dem!


En nöjd och glad mamma full av intryck från helgen somnade sedan som ett barn – på ett barns arm (Filips) - i soffan i går kväll vid kvart över åtta! Den ni. Det har nog typ aldrig hänt kan jag säga. Jag som är kvällsugglan personifierad. Men ibland blir även gamla ugglor trötta och det var en desto piggare mamma som vaknade upp till en hemmamysdag med alla små i dag. Filip är tokförkyld och de små fick sällskapa oss då magsjuka tydligen cirkulerar på dagis nu… Huanamej.

Åhh, det här är mysigt. Att måndagsblogga fastän timmen börjar bli sen. Alldeles snart väntar en för dagen renbäddad säng och i morgon ännu en kureringsdag hemma. Känns nästan som att vara mammaledig igen när man så snabbt faller in i gamla invanda rutiner.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt det låter!

Vi får ta lunchen en annan dag :-)
Krya på er!
Kram Viktoria

Anonym sa...

Låter som en helt perfekt helg!!
Ska nog vara med på en sån där bytardag snart, smart inför nya vårinköp!! Hoppas ni mår bra och att ni är friska nu!!! Kram!!!

SandraS sa...

Men så underbart!!! Och vilka fina fynd!! Söta de är de där minifisarna också ;)Kul att bytardagen blev så lyckad med. LasseMajas detektivbyrå var ett bra boktips, tack!

KRAM och SES SNAAAAAAAAAAAAAAART

anna e sa...

Ååååå vad mysigt vi hade det!! :) Bättre mammor att sällskapa med kan man ju inte ha!

Kul att Vilma gillade böckerna!

Jag ångrar dock att jag inte köpte mer i den där skojsiga butiken på avenyn ! Får nog bli en tur snart igen.. ;)

Stor kram och tack för att du är du!

//Anna

Camilla sa...

Ja men visst hade vi det mysigt!! Kommer verkligen sättas in på "för regniga dagar kontot"! Dagen var bara alldeles perfekt med er fina!!

Jag är också grymt nöjd med mina inköp även om den randiga kavajen spökar lite i mina tankar...

Kramar i massor och det här får vi minsann göra om!! <3