söndag, april 15, 2012

Liten bonde

Förutom allt "pickprat" har Alvin i helgen mest babblat på om traktorn han snudd på växte fast i på vännernas gård i fredags. Nog för att de små kalvarna var söta och det var spännande att se dem dricka välling men traktorn var svårslagen och det var en ledsen liten kille som Erik till sist fick dra ut...
Tänk, att det kan vara så roligt att bara sitta där. Med hörlurarna mitt på kinderna och händerna på ratten. I detta gigantiska åkdon. Med råmanden i bakgrunden och en lätt doft av... ja, ni vet så det brukar och ska dofta på en bondgård!
På bilderna ser ni en överlycklig liten kille timmen innan hans koppor upptäcktes. Helgen har sedan, kanske lite otippat, varit jättebra trots detta. Befarar dock lite att det är nu det börjar. Fram tills i dag har han varit nästan precis som vanligt, bara lite tröttare men ännu ingen feber. Fast nu i kväll har det börjat klia och de första kopporna är sprängfyllda och nästan vassa av all vätska.

Försökte vara duktiga och förutseende föräldrar i går och ringde jourcentralen efter tips från flera vi känner som haft vattkoppor. Det brukar då fungera så att en läkare skriver ut Tavegyl mot klådan som man sedan kan hämta ut på Apoteket. Tydligen varar dock inte ärlighet alltid längst när det gäller vården. Jag sa som det var till sköterskan. Att det precis brutit ut och att vi tänkte ligga steget före och fixa det man kan för att lindra när det sen blir jobbigt. Hon skulle prata med en doktor och återkomma efter en stund.
Efter nästan sju timmar ringde hon tillbaka. Men någon Tavegyl, det ville läkaren inte skriva ut. Inte om det inte kliade så farligt, då hade han viktigare saker att göra som hon uttryckte sig. Man blir ju matt. Det vanligaste är väl ändå att vattkoppor BÖRJAR klia ganska snart och i stället för att stå där mitt i natten mitt i helgen hade det ju varit skönt att ha grejerna hemma. Dessutom pratade jag med en tjej på Apoteket tidigare i veckan bara för att förhöra mig lite och även hon sa att det bara var att ringa vårdcentralen när och om det skulle komma...
Men nu har vi i alla fall receptfria Poxclin här hemma. En kylmousse, specifik för vattkoppor, som kyler, lindrar klåda och även innehåller något som minskar risken för infektion. Testade på de mest kliiga nu innan läggdags och det verkade faktiskt hjälpa. Stackars liten som han kliade... kan inte vara lätt att förstå. Det ska bli intressant att se hur mycket det blir av det. I morse hade han kanske runt 30 koppor. Under dagen har det poppat upp nya och nu i kväll fanns där kanske ytterligare 20. Så fortfarande lite om man jämför med storebror. Och hur ska det gå med Vilma? Kommer hon få det nu vilken dag som helst eller är det Alvin som kommer smitta henne?

Det där lät nästan som en cliffhanger på ett avsnitt i en sjukhusserie. Och fortsättning följer - i morgon :) Och jag förstår om den där cliffhangern är mest spännnade för oss ;)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Anna
Va skönt att ni fick tag på sån kylbalsam ändå. Minskar också risken för ärrbildning och funkade ju kanoners för oss. Men hoppas det går över fort på lille goingen och att Vilma får en lindrig variant. Skönt att ha det gjort sen i alla fall. Ha det gott. Kram Hanna