söndag, maj 13, 2012

Rabarberpremiär

En solig och blåsig majdag är tyvärr lika med en väldigt allergisk Anna och efter att nästan ha fått ena tån, ett smalben och en arm sönderskjuten då Filip skulle skjuta bandyskott på mig på förmiddagen gick jag in och upptäckte att det genast blev så mycket bättre.

Så medan Erik och Alvin klippte gräs och Filip lekte med kompisar skötte Vilma och jag marktjänsten inne. Det blev som någon konstig slags bonus då man ju annars alltid är ute när det är fint väder men i dag tog jag nog absolut rätt beslut att stanna inne. Både för allergins och samvetets skull. Det har tvättats i mängd, lekts, lagats mat och så har jag sorterat och rensat ur i barnens garderober och gjort dem sommarredo, så nu är det bara för den att komma...

Vilma uppfann ett nytt ord när jag för femtioelfte gången var tvungen att avbryta vår "vi-är-på-väg-till-Göteborg-på-semester-i-sängen-som-är-en-bil"-lek för att gå och snyta mig: Men mamma, du kan ju ta med ett papper till nästa gång du är "snytnödig"! Så fiffigt och sant :)
Och så har vi premiärätit rabarber. I en paj som tog oss till himmelska smakhöjder för oj, vilket smakfyrverkeri den blev i munnen. Rabarberpaj med mandelkräm - och havrecrumble. Mmm, ni hör ju nästan hur gott det låter, inte sant?

Receptet kommer från Roy Fares, den urduktige konditorn som brukar gästa Ebba i Gokväll och vars kreationer alltid lockar. Så gillar ni rabarber i pajform bara måste ni testa. Den var verkligen helt ljuvlig... Dock inte gjord på ett kick då det är många moment i minst lika många bunkar och med disk därefter men det var det värt.

Nu - dags för kortvecka. Vi har i dag påbörjat ett mycket roligt projekt så smått här på övervåningen och det får mig att tänka på att jag inte ens visat bilderna från vårt förra. Skäms på mig. Men de ligger här så bara minnet håller ska ni få se!

1 kommentar:

SandraS sa...

Härlig dag!!! Jag var till trots allegrin ute hela dagen igår, men proppade i mig allt jag kunde hitta hemma av allergimedicin, till råga på allt klippte Peter gräset =) Då kom Jona springande också och behövde en extra dos. Starka grejer de där pollenrackarna =)
Pajen lät supergod! Jag har haft rabarberpremiär också, det är något extra!

KRAM PÅ ER