onsdag, juni 06, 2012

6/6 - 6,6

Ja, så märkligt började vår nationaldag. Gårdagskvällen blev sen då vi passade på att ha filmmys inför extraledig dag i dag. Och när klockan i köket slog 12 och 5/6 blev 6/6 såg jag att termometern visade 6,6 grader därutanför. Många sexor och jag kommer åtminstone för resten av det här året minnas att natten innan Sveriges nationaldag var kall :)

Visst är det förresten lyxigt med ledigt mitt i veckan? Att kunna spela spel direkt efter frukost en helt vanlig onsdagmorgon. "Det är livet", som Filip brukar säga när något är riktigt, riktigt bra! Efter lite hemmafix på förmiddagen blev det traditionsenligt fikbesök med nationaldagsbakelse. Barnen valde glass och stal våra små bakelseflaggor och fixade på så vis sin egen nationaldagsglass. Sen hem för att fixa tacos som stod överst på kvällsmatsönskelistan. Det är svenskt det!
I dag blir det snurriga gungbilder på en av familjens tre gungälskare. De två äldsta i familjen har blivit så gamla att de mår illa när det gungar för mycket, men barnen - de älskar det verkligen. En klar favorit. Alltid. Särskilt Vilma och Alvin skulle nog kunna gunga en hel dag... Och när man inte vill gunga mer, då kan man ju alltid snurra på gungan i stället (och då blir man så yr som Vilma på bilden ;)!

Hoppas ni har haft en fin nationaldag bland alla vackert vajande flaggor!

1 kommentar:

Anna e sa...

Vilken härlig dag! Vi hade en mysig dag på landet och lite grillning:-) . Vi ses! Kram på er godingar!!