måndag, oktober 08, 2012

Kom och köp!

Jag har flera gånger bara den senaste veckan slagits av hur tydlig utvecklingen är på ett barn när det gäller vissa saker. Just nu gör Alvin ALLT som hans storasyskon också har gjort när de var i hans ålder.

Jag kommer inte på så många bra exempel men han har plötsligt börjat rita "duttigt". Ni vet när de låtsasskriver. Han har även fått till några teckningar som på riktigt liknar något och detta gör honom såklart mycket stolt! Han hittar på egna sånger. Han vill plötsligt hjälpa till mer än någonsin - med allt. Och han leker affär. Så fort han får en stund över hör man "KOM OCH KÖÖÖP!!!" Eller ja, kom och söp, låter det väl mer och självklart kan ingen motstå denna lille bagare eller ICA-handlare eller vad han nu för tillfället har gått in i rollen som. Fantastiskt roligt är det i alla fall med aha-upplevelsen denna gång. Tredje gången gillt liksom. När man inser att det kanske inte bara är en slump att de gör vissa saker utan snarare en del i utvecklingen...

Den här helt oemotståndliga lille caféägaren möttes jag av i trappen för några dagar sedan. Hade festligt nog kameran i handen och kunde inte låta bli att föreviga. Och tur var det för ett minne blev den evighetslånga fikastund jag sedan hamnade i där bagaren och hans storasyster hade bullat upp med allt som fanns i lilla miniköket. Lägg förresten märke till själva "disken" - en totalt livsfarlig leksaksstrykbräda som brakar ihop vid minsta tryck på den. Och samtidigt som den brakar ihop bryter Alvin ihop över raserad butik men som tur är fixar man ju snabbt upp den igen!

2 kommentarer:

anna e sa...

Sötplutten Alvin :) <3

Lotta sa...

De är nog lite påverkade av sina fina föräldrar också, de små. För min har knappt gått igenom något av det där :-)

Han leker med bilar, bilar, bilar och bilar. "Hämtar paket på posten" och så ibland, men bara ibland, så lagas det mat på spisen och så tas dockan ihand.

Sen blir det bilar igen. Med härliga långresor till Thailand.