söndag, oktober 07, 2012

Lite kärlek

Först – innerligt TACK för så många omtänksamma och fina ord och råd och tankar som de senaste dagarna pluppat upp lite varstans. De värmer ofantligt mycket ska ni veta. Omtanke gör hjärtat varmt och ett varmt hjärta kan man i alla fall inte må sämre av!

Rent bildligt får Alvins potatis tala för det jag menar att jag känner. Nu råkade fokus hamna liiite bakom själva potatisen då men kanske ser den skarpsynte att det i potatisen är ett skalat hjärta? Det var familjens lillebror som hjälpte mamma med lunchen i dag. Efter att ha pluppat potatis efter potatis i vattnet ville han i stället skala en. Efter sisådär en tio försök fick han så av lite skal först en, sen två gånger. Han tittade nöjt ner på sin lilla knöl varpå han förvånat visade den för mig: ”Ett hjärta det blev, mamma!”

Ja, tänk. Alvin fixade ett hjärta på sitt livs första skalade potatis och ännu en gång såg man kärleken titta fram där man minst anade det. Potatismoset blev jättegott och kanske var Alvin o mamma de som åt allra mest :)

I morgon blir det hemmadag för mig och Vilma. Lillan började så smått bli förkyld i går och i dag har hon varit riktigt ynklig. 39 graders feber och som vanligt på henne – en hemsk hosta. Ni ska höra hur hon låter. Hon hostar visserligen ofta på nätterna även då hon inte är förkyld och när hon väl är det låter det förskräckligt. Erik googlade nyss på krupp, eller falsk krupp och jag törs nog utan att vara läkare skriva under på att det är det hon lider av. Stackars lilla gumman. Hon låter som en hel farbror med en skällande hosta som liksom skär och inte vill ebba ut…

Brukar alltid ha syskon hemma om någon är dålig men såvida inte Alvin åker på något i natt får det nog bli några timmars dagis för honom i morgon. En förmiddag i lugn och ro med total uppmärksamhet från mamma, det är en sjuk liten Vilma värd!

Inga kommentarer: