torsdag, november 22, 2012

Finaste Filip – 7 år!

Oj, vilken lycklig liten kille som i kväll somnade alldeles för sent men så jätteglad och nöjd med sin dag. Vi har ju varit bortskämda med att jag varit mammaledig fram till Filips 5-årsdag så det här med att fira på helt vanliga vardagar har vi inte så mycket vana av. Men nu har vi avverkat både Vilmas och Filips mitt-i-veckan-födelsedagar och hittat en tradition för det. Ovanligt skrovlig morgonsång och så syskonens paket innan skola/dagis. Till kvällen får födelsedagsbarnet önska mat och efterrätt och därefter blir det paketöppning, del 2.

Filip önskade inget mindre än… pasta och köttfärssås! Det blev en lyxig variant med färsk pasta och extra god sås. Och så en köpt marängsvisstårta. Sen fick han en jättemjuk och go hemmamysoverall, boken jag skrev om häromdagen och ett tv-spel. Vilma hade shoppat roliga lypsyl med olika läsksmaker (!) och Alvin gav sin storebror hockeykort.

I stället för fler presenter till våra novemberbarn fick de på Vilmas födelsedag en rebus, inslagen i varsitt paket. Vilma, som var först ut, fick ett datum skrivet på en lapp. Hon förstod ingenting :). Det gjorde däremot Filip när Alvin hittade en Lisebergskanin i sitt och han själv ett nyckelkort till Scandic… De har nu fått längta i två veckor och snart bär det av mot Göteborg och Jul på Liseberg! Sen hotellyxar vi en natt och det hela blir en slags belöning till hela familjen efter vår extrema novembermånad. Det ska bli obeskrivligt mysigt och skönt med familjetid. Känns som att det var så länge sen vi hade lugn och ro och bara tid för varandra så vi ska NJUTA massor nu!

Tillbaka till packningen…

1 kommentar:

SandraS sa...

Grattis min kompis Filip.Från Jona =)