måndag, november 26, 2012

Hosta och halsfluss...

Så snabbt det kan vända ibland. Från mysigaste familjehelgen i juliga Göteborg till sjukstuga á la Astliden - igen. Och samma lilla huvudperson är det som på de andra VAB-dagarna i höst. Filip har varit hemma en dag och Alvin har sällskapat oss andra men varit pigg. Vilmisen däremot har dragits med sin hosta som är allt annat än vacker. Så blir den bättre ett par dagar för att komma tillbaka med ny styrka. Det gjorde den åter i lördags kväll när vi kom hem och vi hade där en av våra mest sömnlösa nätter sen vi blev föräldrar. Hon hostade verkligen HELA natten trots hostmedicin, tappra lilla Vilma. Inget gnäll utan tålmodigt hostandes tills hon kräktes... Sen piggare på dagen i går för att påbörja nattens hostande igen i går kväll. Och en sådan liten trasa kan man ju inte skicka till dagis. Det har ju liksom inte blivit mycket sömn för henne de senaste nätterna. Däremot är hon pigg på dagarna och har inga andra symtom än just hostan som skräller så.

I morse ringde Erik, som var hemma i dag, vårdcentralen och fick samma svar som när han ringde för två veckor sedan. Troligtvis virus. Hmm... ännu märkligare att ge det svaret igen när de såg att vi hört av oss tidigare. Dock tyckte hon att de kunde åka bort på öppen mottagning så att de kunde lyssna på Vilma. Det visade sig att det lät lite sådär på ena lungan och att hon har halsfluss! Lilla skruttan... Troligtvis är det därför hon har sett ut att ha så ont när hon hostat nu de senaste dagarna. Undrar just hur länge hon har haft det. Och nu har Alvin börjat snora också. Det blir spännande att se om den här nya bacillen kommer gå familjen runt eller nöja sig med en...

Vad beträffar hostan ska vi till barnmottagningen i stan på tisdag då bvc-sköterskan på 5-årskontrollen nyligen gick i taket då hon fick höra att vi inte fått komma till vårdcentralen. Eftersom Vilma räknades som prematur när hon föddes och sen hade problem med just lungorna i början tyckte hon att detta med hostan ska kollas upp noga. Tydligen är det inte alls ovanligt att de som startat så senare utvecklar förkylningsastma vilket vi verkligen inte hoppas men såklart är tacksamma för om de kollar upp.

Nog om detta. Jag älskar förresten måndagkvällar lite extra mycket nu. Om en liten stund börjar Homeland, vilket måste vara en av de bästa serierna som någonsin visats. Är så tacksam att vänner i somras uppmärksammade oss på denna så vi kunde se ikapp första säsongen innan andra började! Glögg och pepparkakor till det kanske? Ja, så får det bli :)

2 kommentarer:

anna e sa...

Stackars Vilma!!

Såg att lamporna lös i ert hus igår på dagen och misstänkte att någon var sjuk...
Hoppas att det går över fort så. Längtar efter lite glöggmys nån kväll med er snart?!

Stor kram!!

Anna

SandraS sa...

Men usch, stackars Vilma!! Ge henne en riktigt go kram från oss!!!