tisdag, november 27, 2012

Ljuvligt och juligt!

Det var två välbehövliga dagar i lyx vi fick i helgen! Bara det att vakna lediga tillsammans redan i fredags, stiga upp och äta frukost och sedan packa ut oss i bilen - laddade till tänderna, var en underbar känsla. Eftersom allt som har med flygplan och flygplatser att göra har blivit extremt intressant för samtliga små i familjen sedan vår Mallorcaresa, svängde vi inom Landvetter på vägen och fikade där samtidigt som vi spanande ut över landningsbanan, på flygplan redo att lyfta mot fjärran länder, på tanklastbilar, bagagebilar och andra spännande fordon. Därefter hann vi som av en händelse (!) med en sväng på Haga innan incheckning på hotellet.

Vi brukar alltid bo på favorithotellet Scandic Crown när vi är i Göteborg men det var fullbokat så den här gången testade vi Rubinen i stället. En positiv överraskning då det var urmysigt och kändes väldigt familjärt. Kanske fick den känslan en extra skjuts av det juligt hemtrevliga i form av stora granar, glimmande stjärnor, fladdrande kandelabrar och inredning med mycket röda toner. Tjocka röda gardiner ramade in vårt rum där en medaljongtapet bakom ena sängen bröt av mot det annars vita. Barnen såg genast värsta kojmöjligheten i det djupa fönstret men det blev bara en kortkoja då vi såklart ville hänga på låset till Liseberg.
Den utlovade regniga eftermiddagen var visserligen ganska kall och blåsig men utan regn vilket helt klart underlättar så vi chansade och lämnade lite kläder i bilen. Annars var vi påpaltade som inför vilken utelek som helst och vad skönt det är att inte frysa utan kunna njuta fullt ut. Och njuta fick vi för vi insåg ganska snart att det inte var många själar där. Ingen kö i biljettkassan, ingen före oss när vi shoppade loss på åkband och sen gick vi bananas i några timmar. Av alla års erfarenhet är man ju van vid att på nöjesfält, där köar man men här kunde vi bara kliva på den ena attraktionen efter den andra utan att vänta mer än på att den eventuellt skulle köra klart. Vi köade inte en enda gång, inte ens när vi skulle köpa mat!
Liseberg är verkligen toppen. Vinnare för alla utom Erik var nog Kaffekoppen som vi fick riktig snurr på, liksom Jukebox där Filip och jag alltid skrattar så vi nästan kissar på oss. Mysigast är Sagoslottet som Alvin dock tycker är liiite otäckt. Första gången backade han ur precis innan vi skulle hoppa på för att "det är faktist jättemöjkt däjinne". Sen satt han med händerna stenhårt framför lilla ansiktet ända till sista kurvan då han förtjust sa att "det var jättejoligt, mamma!" 3-åringar är inte alltid helt lätta att läsa... :)
Med alla juleljus, rökdoft från öppna eldar, vita kramgoa kaniner, pyntade små bodar, skumtomtehjul, konstsnötyngda granar och glöggdoft gav det sagolika Liseberg oss en rejäl dos julstämning som etsade sig fast ordentligt och det var en rödkindad och nöjd skara som somnade som stockar den kvällen. Dagen efter tog vi en lugn morgon med lång frukost vid granen och med utsikt över Avenyn. Sen en dag på stan utan måsten och med besök i barnvänliga, roliga affärer. Det var så fantastiskt skönt och avkopplande att bara få vara tillsammans. Hinna prata, läsa, leka och inte behöva skynda någonstans. Hoppas att åtminstone ett sting av den julfriden kom för att stanna kvar nu under december tills den riktiga infinner sig...

1 kommentar:

Anna sa...

Mysigt! Det var massa år sedan vi var på Lisebergs jul. Men minns att det var så fint överallt med alla lampor. Härligt med en familjehelg o ladda batterierna, hoppas Wilma kryar på sig fort o ni andra slipper.
Kram