fredag, november 30, 2012

Brokig vecka

Så det blev! Först Vilma, sen Alvin, sen Filip, sen jag, sen Erik. Alla med sina egna små varianter av förkylning. Vilma hosta och halsfluss, Alvin snorig och nysig, Filip snorig, huvudvärk och hängig, jag superduperont i halsen och feber och Erik hängig och ont i halsen. Låter som om ett skumt virus har tagit fäste i vårt hus och måtte det stanna med detta så att inte saker kommer gå runt runt...

Det blev en hemmavecka kan jag konstatera, dock en mycket mysig sådan då vi varvat mys och soffhäng med lite bak och adventspiff. Den här sortens VAB ger ju väldigt mysiga barn! Sen blev vi uppriktigt förvånade att även vi åkte på det den här gången men med tanke på hur sällan det händer så får vi helt enkelt bara gilla läget. I går var vi båda hemma och då känns allt så mycket lättare när man har 39 graders feber men i dag var den puts väck och jag känner mig piggelin igen sånär som på hosta och ömmande hals.

Vi har trots detta lyckats bocka av november månads sista to-dos sånär som på ett tandläkarbesök för Alvin som fick skjutas på till nästa vecka. Så vi kan nog nästan säga "Vi gjorde det!" November är avklarad och vi kan konstatera att den var helt fullspäckad, hektisk, intensiv, gick mycket snabbt och ändå var väldigt, väldigt rolig. Om bara några minuter tickar klockan över till ännu en favoritmånad... december och jag känner ren och skär lycka! Det här längtar jag till hela året och att det nu dessutom har blivit minusgrader ute ger stort plus i kanten och extra stämning till allt adventsmys. Synd bara att snövädret lyckats ta andra vägar än förbi oss där det bara lyser lite vitt på gatorna än så länge.


I morgon bitti blir det lite överraskning för de tre små sjuklingarna. Jag har förstått att de två stora inte tror att de kommer få några kalendrar i år men mamman kunde ju inte låta bli. Inte kan de rå för att de är födda så nära jul. Hade de fyllt år på sommaren hade det varit en självklarhet och med det tänket är det såklart lika självklart nu!
Jag vet att legokillen Filip kommer ta höga glädjeskutt över sin Lego Citykalender. Förhoppningsvis kommer Vilma gilla att plocka med de fina Playmobilfigurerna som om 24 dagar kommer ha blivit till ett helt prinsessbröllop och att Alvin blir glad över små söta djur - det är jag säker på!

God decembernatt vänner - nu börjar myset på riktigt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Pretty! This has been an extremely wonderful article.
Thank you for supplying this info.
my page :: weightloss

Anonym sa...

Har vilma fått testa betapred (ska kolla hemma igen, men tror det var där jag läste att det var bra mot falsk krupp)? Är dock receptbelagt.
Kram Viktoria