måndag, november 12, 2012

Tvillingtjejerna?!

De här två gosiga onepiecefisarna har jag haft förmånen att rå om hela dagen i dag! Tidernas kalashelg slutade abrupt i tidernas hostnatt för Vilma... Denna lilla tjej och hennes hosta alltså. Verkligen hennes akilleshäl - blir hon förkyld är det i luftvägarna det sätter sig.
Nu har hostan dock suttit i mer eller mindre sedan strax efter vår Mallorcavecka och när den nu tog ny fart i går ringde vi faktiskt vårdcentralen i morse. De avfärdade det hela snabbt och smidigt med diagnosen virus och visst hade sköterskan Erik pratade med säkert rätt i det. Jag kan ändå bli en smula förvånad över att de avfärdar det så lätt på ett barn - utan att vare sig lyssna eller titta... Allmäntillståndet är dock ganska bra. Ingen feber och inte mycket snuva så det stämmer nog som hon sa. Men det hade känts skönt med en liten koll då den ju är så extremt ihärdig när den väl sätter till. Den där eländiga hostan som på kvällarna gör henne riktigt tungandad och ibland gör så hon har lite svårt att få luft.

Inget ont som inte för något gott med sig dock. Huset vimlar ju av en massa nya saker lilla damen har fått i present så jag kan lova att vi har lekt denna dag! Som extra bonus höll vi även lillebror hemma och de har verkligen roligt ihop, de två små. Måste ju på tal om det berätta att en pappa från dagis för några veckor sedan i lekparken frågade mig om småtjejerna i vår familj var tvillingar :) Jag log stort och upplyste honom försiktigt och med vänlig ton om att det skiljer drygt ett och ett halvt år på mellansyster och lillebror. Stackars pappan tyckte det blev väldigt jobbigt och ursäktade sig tusen gånger medan jag skrattade och bara tyckte det hela var festligt.

Vi är ju vana vid att Alvin blir tagen för tjej även om det nu inte händer lika ofta som när han var mindre. Även tvillinggissningar har duggat tätt på sistone men inte i kombinationen systrar. Storleksmässigt skiljer det sig inte jättemycket. Alvin var i somras vid 3 års ålder lika lång som Vilma var vid 4 år så då skiljde det bara ett par centimeter. Nu har hon dock dragit iväg lite på längden igen så själv tycker jag det är alldeles uppenbart att Vilma är tjej och storasyster till lillebror Alvin :) Gulligt också att det visade sig att hela deras familj alltid trott att Alvin varit flicka. Det måste verkligen sitta i hans ansikte för jag kan tycka att det är rätt tydligt klädmässigt då Vilma ju är extremt tjejig i färgerna medan Alvin oftast har grön eller svart jacka, jeans eller svarta utebyxor och en svart mössa med vit stjärna...



Nu väntar kvällsmatsfix. Köttfärssås och speghetti blir gott och värmande för en mammakropp som sedan i går värkt skumt och en hals som börjat skava och hosta... Kanske inte egentligen konstigt då liten hosttjej de senaste nätterna smugit in och lagt sig mellan oss och hostat oss rakt i munnen...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Krya på er! Kram Viktoria

Anna sa...

Tack Viktoria! Hoppas ni är friska?! Så himla trevligt det var att luncha med er förra veckan - snart igen hoppas jag?!

Kram Anna