söndag, juni 30, 2013

Sommarkväll

Åhh, vilken helg det har varit... Nu skulle man bara haft semester också, men snart så. Har på känn att den här veckan kommer gå fort då mycket roligt är inbokat på kvällarna och dagarna på jobbet troligtvis kommer flyga fram på samma sätt som de gjort den senaste tiden.

Göteborg i går var toppen! Visserligen väldigt regnigt och blåsigt men det gjorde oss faktiskt ingenting då vi ändå mest hängde i butiker. Mamma och jag. Hade på riktigt träningsvärk i benen i morse när jag vaknade och det borde vara ett tecken på hur mycket vi gick :)
Efter en kylig och ruggig förmiddag i dag då Erik klippte gräs och jag tog en svängom med dammsugaren tittade så solen fram och dagen vände plötsligt från höstlik till sommarskön! Här grillades smarriga laxspett som tillsammans med färskpotatisknyten med citronolivolja och flingsalt smakade så somrigt gott det bara kunde. Sen bakade Erik sockerkaka medan jag och de två minsta tog en dockvagnstur till lekparken. Där gungade vi ända upp till himlen och gick balansgång på vingliga brädor. Och så skjutsade lokförare Alvin oss till "Mallimorca" med tåget som finns där!
Därefter fick sockerkakan och en av Filips kompisar följa med på cykelutflykt. Vi gjorde några till lekparksstopp på vägen och mumsade sen kaka och surplade kaffe och saft i solens varma sken. Mycket härligare kan det nog inte bli... Grillad korv-kvällsmat och vattenkrig avslutade så vår söndag innan det var dags för bad av sommarlovssmutsiga barn och till sist bokläsning under filtar på studsmattan.
Att sommaren är bäst? Ja, den kan verkligen vara alldeles, alldeles underbar...

Lite bilder utifrån i kvällssol och ja - det är alldeles nyplockat överallt :) Riktigt så städat såg det i ärlighetens namn inte ut för en stund sedan då små foppatofflor låg strödda på gräsmattan, blöta kläder från vattenkrig låg som Hans och Greta-spår på altanen, en burk uthälld rostad lök låg som en matta under bordet och trampbilar och cyklar trängdes bland fotbollar och vattenpistoler.

Och lika härligt som det är att se allt liv som det vittnar om, lika härligt och rofyllt är det också när dagens bus och lek är undanstädad och hela världen liksom ligger orörd i morgon bitti.

Nu ska vi alldeles strax krypa upp i soffan och se nya favoritserien. Vi började titta på The Following häromkvällen. Så. Galet. Spännande. Längesedan vi såg en sådan gömma-sig-bakom-kudden-så-får-du-berätta-vad-som-händer-serie...

Hoppas att du som kikar in här också har haft en riktigt skön helg. Kanske den första på sommarens semester?

1 kommentar:

Anonym sa...

Härlig sommar!
Vi ses i höst.
Kram viktoria