lördag, juli 06, 2013

S O M M A R L O V !

Måste nästan nypa mig i armen för att faktiskt förstå att det är nu det börjar. Sommarlovet. Den där ledigheten tillsammans som man längtar SÅ efter varje år. Vi är där nu och det är samtidigt den tid ute som man suktar så efter i moddiga mars. Juli. Det kan ju liksom inte låta somrigare. Det är nu det är dags att njuta extra mycket. Vara tacksam och ta tillvara tiden. Kanhända låter det klyschigt men vad tusan, det stämmer ju! Att nu dessutom kunna få njuta med vetskapen om att vi som på sånär en veckas jobb i slutet av månaden är lediga nästan till slutet av augusti - det känns onekligen lyxigt!

Resten av familjen har ju tjuvstartat ledigheten under veckan som gått och i dag väntade en överraskning när jag kom hem i form av nystädat hus och en smarrig trerätters grillmiddag där alla hade dragit sitt strå till stacken. Filip hade själv läst recept och blandat ingredienser till pinnbröd, fast i lyxvariant med olja, örtsalt och goda kryddor. Sen väntade olika sorters kött, ugnsbakade potatisar, goda röror och en sallad som man inte ville skulle ta slut. Det gjorde den visserligen inte heller så den fortsätter vi på i morgon :) Och så hade Vilma bestämt efterrätt - marängsviss - och medan den tillagades fick jag bara sitta kvar i uterummet och inte göra något... Bortskämd var ordet!

Sen gav vi oss ut på vad som skulle vara en liten cykelutflykt med familjen men som slutade med att vi råkade komma ifrån varandra när Alvin ville stanna och vila och de andra plötsligt hade försvunnit ur sikte och vi hade tre möjliga vägar att välja på. Såklart valde Alvin (som för övrigt var klädd i piratkläder, gummistövlar och hår som stod rakt upp genom hålen i hjälmen) och mamma fel och först tjugo minuter senare återförenades vi :) Hamnade sedan på cirkusuppvisning då vi cyklade förbi vänner och först strax efter halv tio sov alla små gott och det är därför jag sitter här så sent. För visst borde det resultera i sovmorgon i morgon va?!

Åhh, vad välkommen denna semester är. Måtte den nu bara gå riktigt, riktigt långsamt...

Inga kommentarer: