torsdag, juli 11, 2013

Sol ute, sol inne...

...sol i hjärta, sol i sinne. Jag tror bestämt det var så det stod på en skrynklig sida i min mammas gamla poesibok från när hon var en liten flicka. Och så skrev de i varandras böcker. Små verser på rim, gärna om blommor och sol och lycka. Minns att jag som liten älskade att sitta på golvet utanför mormors långgarderob och läsa och försöka förstå att min mamma också hade varit liten :) Ungefär som Vilma funderar nu - "Visst har ALLA varit bebisar någon gång? Till och med farfar, visst? Och alla barn? Och fröknar? Och prinsessorna?" Stora frågor i lilla kroppen!

Men alltså, det känns helt okej att precis ha varit inne en stund och packat. Inga jeans eller jackor eller regnkläder. Bara tunna klänningar, linnen, t-shirts, shorts och kjolar. Och badkläder såklart. Det ser ju onekligen ut som om solen de närmaste dagarna ska lysa på oss där vi kommer befinna oss! Som på en resort fast i Sverige. Med äventyrsbad ute, en "strand" i poolen och riktiga havsstränder bara en liten bit bort. Grillbuffe på kvällarna och levande musik hela dagarna...

Längtar massor och är sådär barnsligt tacksam över hur bra vi har det som är lediga och tillsammans hela dagarna. Det finns inget bättre! Att nu också få uppleva den svenska sommaren när den är som allra bäst och vackrast, det är ren och skär lycka!


1 kommentar:

Pernilla sa...

Nu blev jag nyfiken. Var ska ni? Hur som, hoppas ni får det riktigt, riktigt bra.
Kram Pernilla