söndag, augusti 11, 2013

Lillstjärnan Alvin - 4 år i dag!

Sommarbarn eller höstbarn? Hmm, sensommarbarn är nog det bästa ordet för dina fyra första födelsedagar inklusive den dag du kom till oss har faktiskt varit mer åt hösthållet än sommar. Dagen i dag blev en riktigt regnig historia. Men en sån himla tur då att solen ändå alltid skiner på oss när du är i närheten vår älskade, älskade lillstjärna! För att inte tala om värmen du sprider. Du är en sådan otroligt glad och tillgiven liten pojke och har så alltid varit och det går knappt en dag utan att jag tänker på och känner sådan glädje och tacksamhet över att du faktiskt kom till oss. Att det fanns en mening med det kände jag så tydligt i samma stund jag visste om dig...

Och nu är du 4 år. FYRA år! Är det någon mer än jag som inte hänger med här? Tänk, när Filip fyllde 4 hade han ju en lillasyster som var två och en lillebror som var dryga tre månader… Det är svårt att förstå. Han kändes ju så mycket större men så kommer du nog alltid vara lite mindre i våra ögon. Så som man förstår att det brukar vara i syskonskaror.

Jag tror jag har skrivit det förut, när någon av dina syskon fyllde samma siffra, att året mellan tre och fyra nog är ett av de år då det händer mest. Det var ju året då du slutade helt med blöja. Året som vi ringde efter tuttomten och året då du slutade dricka ”nälling”. Året då du blev stor helt enkelt!

Du är nästan alltid glad.
Du är fnissig.
Du ÄLSKAR dina syskon högt (du är väldigt glad i mamma och pappa också – och vi i dig!).
Du är lika ”lekig” som storasyster och storebror. Det verkar som att även du kommer bli en legokille, precis som Filip. Du tycker mycket om att leka mamma, pappa, barn med Vilma och är du inte pappa eller bebis är du så gärna hund – eller häst J
Du avgudar Sean Banan. Så pass att man ibland ser dig springa omkring med minikalsongerna indragna lite för långt och ropa ”rrrrumpaaaa!”
Du ordnar med dina gosedjur och din docka Max och är mån om att alla i din närhet ska ha det bra.
Du känns mycket större i saker du gör än vad dina syskon gjorde men så är du kanske också en typisk liten trea som liksom hänger på – ändå, fastän du egentligen är för liten men så vips så kan du det där du försöker dig på.

På tal om trea är du nog en typisk sådan i ditt sätt att charma och underhålla andra. Du tycker om att spela pajas och vet precis vad du ska göra för att få oss andra att brista ut i skratt. Du kan dock fortfarande få klassiska treårsbryt då och då när du blir helt otröstligt ledsen och arg och vi inte förstår hur vi ska få dig glad förrän du efter ett tag kommer och lägger dina små armar runt ens hals, suckar trött och säger mamma är bäst. Då är det över och det känns som att du inte själv förstår vad som hände.

Du är kvällspigg – och för den del rättså morgonpigg också men har ändå visat denna sommar att du visst kan vara en sjusovare med.
Du pratar med världens sötaste ”r” och det allra bästa du vet just nu är pijatej, ja ni förstår vad jag menar med söta r. Det är viktigt att de uttalas TYDLIGT också J.
Du älskar att bli kliad på ryggen och det allra bästa är när man kliar, klappar, kliar, klappar. Då ler du så nöjt och man vet att du snart somnar sött.
Och så är du lång också. Nästan så vi tror att du till och med har längre giraffben än vad Filip hade i samma ålder.
Och smal… revbenen sticker fram lite för mycket men det där med mat alltså… Pasta är helt klart favoriten. Med köttfärssås, så självklart var det lunchen i dag. Fast du gillar frukt – massor och det är nog tur för mackor gå helt bort, liksom yoghurt och fil just nu. Köttbullar däremot är bra men är man fyra år kan dagsformen variera och det som var gott i går är kanske inte alls lyckat i dag.
Och så är du så himlans kramig och pussig att man fullkomligt smälter…

Oj, jag skulle kunna skriva världens längsta inlägg om dig min fina lilla Alvin. Listan skulle kunna göras lång över alla dina egenskaper. Men det viktigaste din mamma vill få fram denna kväll, på din fjärde födelsedag, är hur viktig du är varje dag. Hur stolta vi är över dig. Hur du förgyller vårt liv och hur ofantligt mycket vi älskar dig. Världens bästa lillebror. Vår lillstjärna. Alvin  

"Jag är så glad att du finns, min älskade lilla prins…"

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag såg fina Alvin i tidningen i lördags. Kan inte förstå att våra minstingar är fyra år redan!
Kram Erica