söndag, januari 05, 2014

Laddade!

Trettondagsafton och efter ännu en skön sovmorgon klädde vi oss varmt, packade bilen och for till... stranden! Vi dras gärna till vatten och för en gångs skull blev inte vintergrillningen isande kall utan riktigt behaglig där vid Vätterns strand. Storkillarna skötte elden medan jag, lillasyster och lillebror gjorde sandrutschkanor, konstverk i sanden och red på pinnhästar :) Sen mumsade vi korv, pinnbröd, varm saft och marschmallows till dånandet från vågorna som tilltog mer och mer.
 
Det är en härlig känsla att känna sig laddad måste jag säga. Så som vi har fått sova detta jullov, det har vi inte upplevt på länge. Barnen sover mellan 11 och 12 timmar per natt och vi lägger oss bara senare och senare och får ändå åttatimmarsnätter när vi vaknar runt 9. Ett extremt ovanligt scenario i detta hem och i morgon måste vi nog ställa klockan och försöka ställa till rätta dygnet lite grann innan skola och jobb drar igång igen på onsdag!
 
I går kväll gjorde vi upp lite vårplaner. Så skönt att ha koll på aktivitetsstarter, lediga dagar, påsk och annat viktigt :) Sen är det alltid lika ovant för oss att allt nu plötsligt är så lugnt. Vårt liv varvas ju upp där i mitten av hösten för att nu bara vara skönt vardagslugnt en tid. Därför blir det nu vi ska ta tag i projekt utbyggnad/ombyggnad - eller inte. Vi ska i alla fall få hit någon att titta och komma med förslag och så får vi se om det ens är möjligt eller om en expert med vant öga rent av har andra idéer än de vi själva har. Spännande hur det än blir och vi är grymt laddade för 2014!
Hur har ni det förresten med julen? Är den utslängd än? Vår gran är så himla fin och det känns faktiskt lite sorgligt att den i morgon nog åker ut. Har inte helt bestämt oss, dagsformen i morgon får bestämma. Lagom till trettonhelgen brukar juliga jag tycka att det är alldeles lagom att göra vårfint härhemma men denna vinter är ju så mörk att det extra mysiga och ljusa har behövts mer än någonsin tycker jag. I kväll ska vi i alla fall mysa med extra god mat, dryck och gott framför granen. Men innan dess - Monopolspel!

Inga kommentarer: