söndag, mars 02, 2014

Färgstarkt

Och så välkomnar vi månaden mars... redan! Det är inte klokt vad tiden har flugit sedan jullovet. Även fast de snöflingor som fallit denna vinter varit få, besöken till pulkabackan glesa och skridskorna inte alls så välanvända som vi egentligen ville.
Den senaste veckan har man verkligen känt våren i luften och det känns så både och tycker jag. Såklart alldeles uuunderbart att känna solens strålar värma och se torra gator utanför fönstret men också lite vemodigt att de där overallerna knappt ens är skitiga efter de få snödagar de suttit på. Det blev verkligen de fleecefodrade regnklädernas vinter. Men får man välja så är det inte svårt - klart vi vill ha vår nu när första vårmånaden är här!

Denna söndag har Vasaloppet surrat i bakgrunden, barnen leker med kompisar både här och där och vi har lagat köttbullar och potatismoslunch. Där nere går sig tvättmaskinen söndagsvarm och alldeles nyss vankades gott helgfika. Älskar sådana här dagar när man går omkring i myskläder hela dagen och fixar lite, leker lite och bara ÄR!
Vi har varit ganska friska så här långt i år. Det var Erik som drog hem en riktigt elak bacill för någon månad sedan och smittade alla barnen med men konstigt nog bet den inte på mig. Det är märkligt det där. Fastän feberheta små låg mellan oss på nätterna och vi kunde vakna av både hostningar och nysningar rakt in i munnen så blev jag ändå inte smittad. Sedan förra helgen har jag dock varit lite dassig. Småfebrig varje dag men inget som inte lite Ipren har tagit kål på så jag har jobbat som vanligt. Kanske inte jättesmart men det var en dåligt tajmad vecka... Så kom förkylningen i fredags när jag var ledig men den blev inte heller så farlig och nu kvarstår bara lite ont i kroppen och öronen faktiskt. Av alla ställen. Jaja, får hoppas denna lugna dag vänder det hela så nya veckan får börja frisk. Det är så trist när man känner sig orkeslös och inte på hugget.
Det färgstarka då? Det får symbolisera veckan i tre bilder. En på Filip som jag fick hämta hem från skolan i måndags då han krockade riktigt illa med en kompis på rasten. Den bulan han hade är svår att beskriva men gigantisk är bara förnamnet. Som tur var klarade han sig från hjärnskakning och var bara lite mörbultad den dagen. Nu, nästan en vecka senare, är han fortfarande som en färgpalett. För tillfället i gula, gröna och lila nyanser :)

Så en bild på en rosafärgad vintervårhimmel en kväll. Och en på dagens fruktiga frukost. Alldeles fullproppad med c-vitaminer som denna tid på året ju är som allra godast. Här äter vi fruktsallad eller dricker smoothie nästan varje dag nu. Gillas av alla och bara det är ju ett plus!

Nu väntar Vilma och Alvin i en nybyggd koja därnere så där ska vi mysa in oss med en bok och lite spel. Känns på något sätt skönt att redan månadens andra dag ha kikat in här :)

Inga kommentarer: