tisdag, januari 06, 2015

En dag på stranden

God fortsättning på det nya året, hoppas ni har det bra där ni är!
Som vi njuter detta jullov. Njuta är vi visserligen alltid rätt duktiga på men en mer välbehövlig, efterlängtad och välförtjänt ledighet än denna kan jag inte minnas...
Trettondagsafton i går blev en sådan där lugn och skön familjedag. Lite ändrade planer mot vad som först var tänkt men ibland blir det ju till något bra! Vi packade kylväskan full med grillgott, tog på oss en himla massa lager kläder och åkte till en av favoritstränderna. Alldeles ensamma var vi där och till skillnad mot hur det brukar vara kunde vi välja och vraka plats :) En plats i solen blev det, nära stranden och sanden där Vilma och jag gjorde sandkonst medan killarna fixade eld och letade bra grillpinnar. Filip täljde, Alvin gjorde ytterligare några fynd till sin enorma pinnsamling härhemma och Erik var den som såg till att vi hade något att sticka korvarna på.
Gissa vems pinnbröd :)
Det var nog första gången vi prickade in en vintergrillning där i solsken och Vilma och Alvin la sig till slut på varsitt liggunderlag med näsorna mot solen. Frisk klar luft, rykande varm saft i muggarna och vågskalp i bakgrunden – svårt att ladda batterierna på ett bättre sätt tror jag. Efter korven blev det som traditionen bjuder pinnbröd med smördipp och såklart marschmallowspett. Dessa mjuka, vita sockerbomber var dock slut på Ica så Filip tog de vi hade som snödekoration på pepparkakshuset och lät dem få sällskap av de sista skumtomtarna i stället.
Sen blev det skumbad härhemma innan fika och julfilm. God mat och lite spel avslutade kvällen innan vi sedan hade planer på att få några av de som vänt på dygnet i säng liiite tidigare än vanligt. Inte lätt men vid 22 sov nog alla och Erik och jag kunde kolla senaste avsnittet av svenska serien Blå ögon – hjälp, vad bra den är! Ser ni?
I dag är det inte familjedag utan lekdag och huset är just nu proppfullt med barn så vi ska nog passa på att krascha pepparkakshuset till fikat! Hade egentligen tänkt städa ut julen men… julgranen är fortfarande både grön och grann, fäller knappt ett barr och dricker ännu så nej. Vi njuter ett par dagar till, allt det juliga lyser ju verkligen upp mörkret och efter kortvecka blir lördag en perfekt dag att städa bort det juliga och förvandla hemmet till lite mer vårlikt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt att se! God fortsättning på er! Kramar Viktoria