lördag, januari 10, 2015

En jul

När man har bloggat i ganska många år, som jag ju faktiskt har – trots den ”lucka” förra året blev, då har man liksom skapat en del bloggtraditioner. Årets julkort är en, ett par bilder från julen är ett annat och när nu julen i dag har städats bort för den här gången, passar det ju väldans bra att avsluta städningen med dem så sätter vi punkt för julen 2014 sen!
Att vädret på julafton byttes från vårlikt med ösregn och små solglimtar när vi åkte till Eriks föräldrar på förmiddagen, till stora vita flingor som gjorde hela världen vit bara ett par timmar senare - det var nästan för bra för att vara sant... en juldröm som verkligen satte extra stämning på årets allra mysigaste dag.

Tomten har aldrig varit större för Alvin som denna jul var mer än överladdad kan man säga. Dessutom brukar vi ju alltid ha förmånen att träffa tomten två gånger på julafton och efter ett ganska blygt möte som uppladdning hor farmor och farfar växte självförtroendet och förvandlade lillebror till tomtens egna lilla hjälpreda hemma hos oss på kvällen :)
Nyfriserade, förväntansfulla och ja, vi lyckades fånga en av de sekunder Alvins underbara lilla fluga satt på :)
Mycket liv på dessa bilder som ni ser men här är vår julälskande lille 5-åring på hans hitintills allra gladaste jul. Ett sant lyckopiller och ja, den tidigare blygheten för tomten är nu som bortblåst (för det här är ju inte den riktiga tomten, visade han till mig, den riktiga tomten har ju faktiskt inte klätt ut sig...)
Liiite mer skeptisk storasyster men jodå, tomten fick minsann både en och två kramar även av henne innan han gick. Och visst var det väl något bekant med honom...
Mycket och god mat, överlyckliga barn så nöjda med alla klappar, sagobokssnöfall utanför fönstret och granen, ljusen, dofterna och stjärnorna... Tänk om man bara kunde få åtminstone ett par extra timmar denna härliga dag. Lite ovanligt var att vi på eftermiddagen åkte hem till oss för att fira med mormor och morfar här på kvällen. Det gjorde också att vi var obokade på både juldagen och annandagen som i stället fylldes med spel, pussel och massa snölek. Som balsam för en under hösten väldigt stressad mammasjäl som nu åter har fyllt på den där fina, värdefulla minnesvrån.
 
Innan vi tar lördagskväll måste jag ju också visa vår turkiska efterrätt från nyårsafton! Eller snarare vår slingrande undanflykt till den... Så. Typiskt. Oss. Att liksom knixa oss ur omöjliga lägen och klara oss i alla fall hyfsat med hedern i behåll :) 

Nyår blev som alltid en fantastisk upplevelse och maten... Mums alltså, på riktigt turkiskt till både förrätt och varmrätt med massor av gott. Efterrätten intogs under väldigt turkisk stämning i alla fall med turkisk musik på Spotify i bakgrunden. Och ni ser ju dessertens egna meny på bilden. Bildar tydligt ordet TURK om ni tittar på varje menings första bokstav... Men nej, någon sötsliskig baklava åt vi inte. Vi körde i stället på en grym fryst cheesecake med hyvlad choklad i själva "glassen" och ett segt tryffeltäcke ovanpå. Recept kommer jag dela med mig av framöver för den här måste absolut göras igen och igen och igen!
Ha en riktigt mysig kväll nu och håll er inne från stormen Egon om ni kan. Vi blir nog förskonade jämfört med många men såg precis att det faktiskt har uppgraderats till klass 2-varning även här och det knakar och viner ordentligt nu.

Där nere lagar duktiga älsklingen fläskfilé och potatisgratäng, barnen spelar spel och titta - mamman tog sig en liten bloggstund igen! Törs inget säga men att det här blir en ny trend för i år är något jag önskar så...

Inga kommentarer: