lördag, september 29, 2007

Vilken vecka…

Min oannonserade blogg-timeout den här veckan var totalt oplanerad. Ibland liksom bara samlar sig allt inom loppet av några dagar. Någon som känner igen sig?

Måndag – elitseriepremiär i hockeyn och säsongens första hemmamatch för HV gick av staplen. Erik var förstås där och mormor var här och nattade lilleman som fick dricka sin välling framför den på TV direktsända matchen. ”Pappa hocki, pela pupp” (Pappa hockey, spelar puck, lyder översättningen). Inte har väl Erik tutat i honom att HAN spelar? Nejdå, men Filip är nu i en period där han har bra koll på vad vi runtomkring har för oss och han blandade nog bara ihop begreppen en aning :)

Men var var då jag? Jo, på den mest färgsprakande kvällen på länge - på många sätt! Två dussin förväntansfulla ögon satt nämligen hemma hos mamma Sandra och dreglade över höstens Me&I-kollektion. Hon som sålde var som en frisk fläkt hela hon, kvällens värdinna bjöd på ett lika smaskigt och överraskande fika som man vet att man alltid får när man är där på besök och kvällen gav en sån där trevlig känsla i hela kroppen. Och du milde tid vilka kläder sen… Löjligt egentligen att man i min ålder drabbades av värsta beslutsångesten på åratal när det var dags att förvandla listan som fanns i huvudet till kryss på papperet. Priserna är ju inte jättelåga och det finns så mycket annat vi behöver lägga pengar på denna höst så en begränsning var nödvändig. Efter en bra stunds vridande och vändande, klämmande och expertutlåtanden från mammavännerna blev det så till slut plaggen här till vänster som om några dagar hänger i Filips garderob. Och det märkligaste av allt. Inte blev det de som jag sett ut på hemsidan. Färgerna skiljde sig ganska ordentligt i verkligheten och till exempel uggletröjan var inget jag överhuvudtaget la märke till på skärmen här hemma. I verkligheten var den dock så gott som märkt med Filips namn. Tröjan med det klassiska molnmönstret fick ersätta biltröjan vars bilar var lite för knalliga i färgerna medan de bruna velourbyxorna har varit självklara ända sedan jag klickade mig in på hemsidan första gången. I vår ägo hamnar alltså varken de brun-vit-prickiga plaggen eller de härligt 70-talsgula sura grodorna... Kommer dock hålla ögonen vidöppna inför en eventuell rea längre fram, var så säkra!

Tisdag – hemmamysdag med hostig och mycket trött liten Filip. Film och trolldegsbak stod på schemat. Resten av dagen sov han bort. Jag passade på att vila och sortera kort.

Onsdag – hemmamysdag för FilipOPappa. Tanken var att Filip skulle få en chans att piggna på sig ytterligare vilket han också gjorde. Men tyvärr - efter att ha tillbringat torsdagen på dagis så vete sjutton om han inte drog på sig något nytt för nu är han nysnorig och ännu mera hostig igen…

Torsdag – mest hektiska jobbdagen sedan efter semestern för min del. Avslutades med utvecklingssamtal som drog ut på tiden och gjorde att jag nästintill skyndade ihjäl mig innan jag pustade ut på parkeringen utanför Filips dagis. Kvällen tillbringades med vänner på besök från USA. Han, svensk och gammal kompis till Erik – hon, hans jättegulliga brasilianska fru = en kväll på engelska. Filip härmades hejvilt och går nu runt och säger brett amerikanska ”Nooouuu” och läspande ”Yesss”. Sen säger han ”engeska” och ser lite viktig ut. Niclas och Raquel har lilla godingen Sophia på snart ett år. Andra kompisparet som var där har blonda lilla sötnosen Maja, 15 månader, som ju Filip blev förtjust i under midsommarhelgen. Han var nu väldigt ”påig” för att vara han och överöste Maja med pussar på munnen ändå tills hon bestämt knuffade bort honom… ”Maja puss”, gick han sedan runt och sa hela gårdagen med något drömskt i blicken ;)

Men jag är ju hopplös. Nu börjar detta likna en smalare modell av roman – igen. Vet ni, för att inte skrämma bort läsare tror jag att resten av veckan får egna inlägg så jag avslutar här. Trevlig lördagskväll och på återseende i morgon!


Bilder: meandi.se

Inga kommentarer: