tisdag, oktober 16, 2007

En kväll under stjärnorna

Jag har precis upplevt vardagslyx när den är som allra bäst. Kameran stannade hemma så ni får försöka se framför er det jag beskriver: En skum figur iklädd mysbyxor, tofflor och munkjacka - varunder hon hade stoppat in en vattenmelon :) – traskade för ett par timmar sedan en gata bort. Äntligen skulle jag få premiärbada i våra vänners utespa! Likt en trolsk dimma låg ångan från det varma vattnet och badade i det gulaktiga skenet från det stora karet och väl i så låg vi bara där och njöt av det varma vattnet och pratade – klart, dessutom. Tänk, som småbarnsmamma är man ju numera så van att ett stort antal samtalsämnen alltid påbörjas men aldrig avslutas att det faktiskt är en lyx att få den där vuxenstunden någon gång ibland.

En från början ganska molnig himmel klarnade sedan plötsligt upp och där låg vi. I kolsvart oktoberkväll med en gnistrande stjärnhimmel som tak över oss. Magiskt och alldeles underbart mysigt. Dock fick bubblorna utebli. Jag vet inte hur mycket som stämmer men för att ta det säkra före det osäkra lät vi bebisen få en lugn stund. Att rikta en massa olika massagestrålar mot magen förstår jag självklart att man inte ska. Sedan har jag även hört att ljudet från bubblorna inte är så bra för pyret i magen, så vi nöjde oss med att bara bada, i stilla vatten.

Vi bor jättenära varann och promenaden hem går på någon minut. Ändå hann mörkrädda jag stirra upp mig där jag på utsidan av vår tomt, bakom en hög häck, plötsligt hörde ett prasslande ljud. Jag skyndade på stegen så mycket jag kunde för det enda som plötsligt surrade i mitt huvud var ordet BJÖRN. Nu är det nog troligare att prasslet kom från en igelkott eller kvällspigg katt men faktum är att en björn vid två tillfällen de senaste dagarna har setts bara några mil härifrån. Sådan vilddjursdramatik är inte vi söderbor vana vid och ni vet ju vilka konstiga saker man kan få för sig i mörker…

Med andan i halsen snubblade jag dock helskinnad in i hallen strax därefter. Och nu sitter jag här, nyduschad med russinhänder efter det långa doppet och med klippande ögon. Härligt avslappnad, varm och trött. Nu ropar kroppen efter sängen och sängen efter mig. Bäst att lyda. Over and out och god natt här hemifrån!

2 kommentarer:

Isabelle sa...

Spabad är verkligen bomull för själen. Jag badade nog ett par hundra gånger med theo i magen (utan bubbel). Och jag minns på slurspurten när man kände sig så där elefantig och eländig, då blev man så fjäderlätt och avslappnad där i.
Vad tur att björnen inte hann ifatt dig *fniss* :-)
Kramar från norr!

Anna sa...

isa - Det var en bra beskrivning! Och som du säger - jisses vad LÄTT man blev! Det var inte igår man liksom bara flöt omkring tyngdlös ;)
Ja, just det, ni har ju också ett sådant bad... Åh, vad härligt! Använder ni det mycket?

Hoppas allt är bra! KRAM