söndag, juni 15, 2008

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Anna! Jag ska svara på fem frågor om mig själv och sedan skicka dem vidare till fem andra bloggare.

Regler: Svara på frågorna om dig själv. I slutet av inlägget skickar du frågorna vidare till 5 andra bloggare och sedan skriver du en kommentar i deras bloggar att de har en utmaning att hämta.

1. Vad gjorde du för tio år sedan?
Då var det juni 1998 och Erik och jag skulle faktiskt just i slutet av denna vecka fira 3-årsjubileum! Jag hade pluggat en termin och skulle sommarjobba på äldreboendet där jag jobbat extra på helger och somrar i ett par år. Erik och jag började leta lägenhet i stan…

2. Vilka fem saker finns på att-göra-listan idag?
- Leta nya uteblommor (vilket sket sig ordentligt. Typiskt. Får göra nytt försök i veckan. Våra penséer är mer än urfula nu kan jag lova).
- Ikea (var SÅ roligt. Jag älskar det stället och lämnar det alltid inspirerad upp till tänderna)
- Sätta upp nya hatthyllan (äntligen en hatthylla i minimodell för våra gäster. Det tog tre år att hitta rätt typ och nu sitter den där. Skönt och det blev jättesnyggt!)
- Bada våra barn (Filip i badkaret och Vilma i baljan nedanför. De tycker det är hur kul som helst att bada samtidigt. I dag lärde sig lillasyster dessutom konsten som kallas "hur man skvätter ner hela sin mamma på en sekund")
- Blogga! (jamenvisst blev det också av)

3. Godis du gillar?
Det finns inget godis jag inte gillar. Jo, förresten. Sådana där lakritsskruvar som alltid är stenhårda och smakar lite beskt får aldrig följa med hem i påsen. Annars är jag en allätare som just äter denna vara alltför ofta… särskilt nu som mammaledig. Vet i sjutton vart min karaktär tog vägen? Kanske slätar man i huvudet över det hela med att man går så mycket med vagnen? Farligt men härligt! Lösgodis är favoriten. Mörk choklad är lyxen.


4. Vad skulle du göra om du blev miljardär?
Oj! Tankarna rusar snabbare än vad jag hinner få ner ord på tangenterna… får se om jag kan plita ner ett axplock – utan inbördes viktighetsordning:
- Skänka massor till välgörande organisationer och fonder.
- Såklart ge rejäla slantar till våra närmaste och käraste!

- Jag skulle ge en del till de uteliggare man ibland ser i stan. Finns inte mycket som ger mig så ont i hjärtat som att se dem...
- Huset… så svårt att tänka, man lär nog aldrig hamna i den här situationen men OM, hmm. Vi tycker verkligen så mycket om det, både huset och läget så jag tror vi skulle tokrenovera och sedan bygga ut det rejält.
- Köpa ett hus på Gotland.
- Sluta mitt nuvarande jobb och förverkliga min dröm… Öppna en inredningsbutik, med de allra ”bästaste” saker i. Dessutom en stor avdelning för barn med både inredning och kläder – såklart! Och så en bakdoftande fikadel med stora kakor, ljuvliga bullar och himmelsk latte… Här skulle jag jobba tillsammans med mina goa och fina mammavänner som jag alltid har så himla kul med. För de måste såklart också sluta sina jobb så att vi får göra det här tillsammans. Hajar ni hur kul det skulle vara mammorna?! :)
- Brakbröllop med min allra underbaraste…
- Resa bort med våra familjer
- Resa bort med våra vänner och Filips och Vilmas bästisar
- Länsa Ikea, Mio och andra liknande på fin inredning

Nu har ni nog tröttnat och jag törs inte drömma mer för visst är det farligt, men också ack så härligt att få vara lite naiv ibland!

5. Städer som du bott i?
Jag tar mig friheten att ändra lite på frågan till ”ställen” jag bott på istället för städer eftersom Jönköping faktiskt är den enda staden, vilken globetrotter va :) Flyttade två gånger när jag fortfarande bodde hemma - i närheten av Gränna - men det var inga längre sträckor. Sen till lägenhet i stan med Erik och så till huset vi nu bor i.


Jag utmanar följande bloggare:
1.
Snäckan
2. Isabelles mamma Erica
3.
Lotta
4. Fru Sandra
5. Annelie

5 kommentarer:

Anonym sa...

Klart jag antar utmaningen, men det blir nog i morgon..

Kul, tack och kram / Annelie

Anonym sa...

Å vad jag fick fjärligar i magen när du skrev om vilken fantastisk butik vi skulle ha ihop vi i bebispojkmammapappaligan =) Klart jag hänger på!!!!! Massa kramar!

Anonym sa...

Ännu nåt gemensamt ser jag ;)
Har oxå en dröm om en sådan butik! Hade varit urmysigt!
Ja man har många drömmar som man vill förverkliga!
Trevlig midsommar!
Kram Anna & Emilia

Erica sa...

Nu har jag antagit utmaningen...

Jag jobbar två veckor till innan jag blir ledig, Fredrik och Isabelle har en vecka kvar innan fem veckors ledighet. Vi har inga särskilda planer innan v. 30 då vi åker bort en vecka.

Trevlig midsommar på er!
Kram Erica

Anonym sa...

Jag har inte glömt av din utmaning. Den kommer....

Kram och glad midsommar