lördag, juli 19, 2008

Grilltips!

Häromkvällen när Erik fixade middagen stod nytt recept på menyn och den saftiga och vitlöksdoftande fläskfilén tog en plats i våra hjäran lika snabbt som den slank ner i magen. Färskpotatis och limeyoghurt som tillbehör gjorde att det hela kändes fräscht och lätt. Vi bytte dock ut medelhavsyoghurten i receptet mot den turkiska varianten som är ännu krämigare.

En ny favorit som garanterat kommer ligga på vår grill många fler gånger denna sommar!

(Receptet räcker till 4 personer)

Grillad filé med limeyoghurt
1 fläskfilé, ca 500 g
4 msk smör-&rapsolja
1/2 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta

Limeyoghurt:
2 dl medelhavsyoghurt
rivet skal och pressad saft av 1 lime
1/2 tsk sambal oelek
2 krm salt

Gör så här:
Blanda yoghurt, limeskal och -saft, sambal och salt. Rör ihop smör-&rapsolja, salt och vitlök. Pensla köttet med 1 msk av kryddsmöret. Grilla köttet runt om över glöd ca 15 min. Skiva köttet och lägg det på ett fat med en blandad grönsallad. Häll resten av kryddsmöret över köttet. Servera såsen och kokt färskpotatis till.

Recept och bild kommer från Arla.

Inga kommentarer: