tisdag, september 09, 2008

Tyramyra

Likt söta, färgglada godisbitar triggar dessa stilrent enfärgade nappar min köpnerv. Som jag har längtat efter detta, ända sedan Filip var liten och nyfödd. Det förvånar mig att ingen har gjort helt enfärgade nappar förut. Det finns några MAM som är enfärgade men då med någon blänkeffekt på i stället. Och Vilma har visat sig vara en kräsen dam när det gäller tuttar (nappar menar jag nu… Har väl berättat om när Erik var på kurs i Stockholm förra hösten och i en barnaffär frågade en ung expedit efter tuttar med texten ”Pytteliten” på och tjejen förvandlades till ett frågetecken och kunde inte alls förstå vad han menade… Inte trodde hon väl att han ville köpa ett par bröst med ordet pytteliten på? Men kanske är benämningen tutte väldigt dialektal?!).


Hursom, vi har låtit henne testa Filips latexnappar (för den oinsatte - de som har gulaktig sugdel som inte lika lätt går sönder av tandgnagande) och hon spottar och fräser och tittar på oss som om vi inte var kloka. Jag köpte även ett par MAM-nappar med för henne vanlig silikonsugdel men när jag lät henne testa kväljdes hon som om hon fått in något alldeles för stort i munnen… Visserligen är sugdelarna olika formade men Filip har aldrig reagerat då man bytt. Lillasyster verkar dock vara en riktig Esskatjej :)

Tur är då att dessa enfärgade godbitar är av den modell hon gillar för mamman hennes tokgillar dem verkligen. Typ alla färger faktiskt (förutom de på bilden finns den även i vitt) så nu gäller det bara att bestämma sig för vilka. Tror det till att börja med lutar åt en röd, en vit och så kanske en…brun. Eller gul. Eller orange. Hon får nappmodella på bild här sen så får ni se vad det blev.

Och just det. Napparna finns att beställa från Tyramyra. Där står också vilka återförsäljare som finns i landet. Och akta er för att titta för mycket på napphållarna, de är svåra att motstå.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan nog också säga tutte om napp ibland.

Nu har vi ju inga nappar här hemma men *i like* nappar utan en massa krimskrams på. Ska lägga det på minnet ifall det beger sig en gång till för oss och att vi då får ett litet nappbarn ;-)

Stor kram

Erica sa...

Vad fina! Vi får väl se om liten i magen är en nappbebis, Isabelle var det då rakt inte... Bara mamma som gällde där :-)

Ser fram emot nästa vecka.
Kram på er!

Anonym sa...

Nora tar inte Esska-nappar verkar det som =/ Dessa var ju kanonfina ju!
Emilia var en Esska-tjej och tog inte t ex MAM o andra med "rak" napp! ;-)