söndag, november 16, 2008

1-årsdagen i bilder

Jag måste ju avsluta förra veckans bildtema med att dokumentera lite av lillans födelsedag - i bilder! Nu precis som då av varierande kvalitet... Nu syftar jag ju då mest på den suddiga men ack så glada bilden av liten tjej på födelsedagen. Den skildrar så exakt hur hon var den dagen så den fick faktiskt vara med. På kalaset dagen efter var uppsynen något mer allvarlig då huset invaderades av folk, något hon just nu har blivit minst sagt skeptisk till...

Efter mysmorgon med paketöppning och lite lek åkte vi till Ikea för lunch innan vi for vidare mot dagens aktivitet - Monkeytown. Vilma stortrivdes i babyhagen men var inte lika förtjust i bollhavet. De stor legobitarna var toppen och den hemliga kojan, som Filip döpte den till, blev sedan mysig att krypa in och ur i.

Födelsedagsfrukosten bestod förutom gröt även av en liten hjärtmacka med ett ljus i. Filip fick även han en hjärtsmörgås - med två ljus. "Ett, tå...? Men...?", sa Filip, och vi förklarade att än så är han faktiskt bara två år. Saken var därmed ur världen och lilleman blåste som han alltid gör, mellan framtänderna, så jag tror det snarare var saliven än själva blåsten som släckte ljusen ;)

Tårtpremiären förevigades med en stor mammahand mitt framför munnen men jag som såg kan intyga att hon smackade ljudligt, spärrade upp ögonen till max av förtjusning och så fort hon svalt viftade efter mer och mer och mer...

Några av alla fina presenter ser ni här (och TACK förresten för alla kommentarer till vårt tavelvelande! Det hela slutade med en röd blommofant vilket visade sig sitta som en smäck i Vilmas rum). I de andra paketen hon fick dolde sig bland annat den finfina molnklänningen från meandi, en röd förvaringslåda på hjul, en tittutbok, en mikrofon, pengar, Tummenpussel, prinsess-spegel och en påse fina glaskulor som hon ska leka med när hon blir lite större. Den lurviga och mjuka påsen de låg i är dock just nu en av de hetaste leksakerna!

Skrållandockan är ju egentligen i tidigaste laget men vi hade en baktanke med att önska henne, och det visade sig vara en lyckad sådan. Filip är nämligen nu en mycket omtänksam och lyhörd liten ompysslare som vaggar, söver, sjunger och lagar mat åt Skrållan. Dock har han lite svårt att höra allt hon säger och när han inte hör håller han henne ungefär en centimeter från sitt eget ansikte och säger "Vad sa du?". Och Skrållan, som nyss kanske sa "Du är snäll pappa", säger nu i stället "Jag har ont i magen". Och vi, vi fnissar hejdlöst i smyg :)

Födelsedagar är mysigt. Vilmas var jättelyckad och vi laddar nu för nästa födelsedagsbarn på lördag...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vilken fin dag! Gott fika :)

Jag googlade på "julkortsfotografering" och tyckte mig känna igen den här sötingen på en av länkarna:
http://filipomamma.blogspot.com/2006/12/lucka-12-julkortsfotografering-del-21.html

=) Kram! //Anna

Anonym sa...

Vilka fina kalasbilder! Det verkar som att 1-årskalas är något alldeles extra speciellt.. Vi väntar med spänning för snart är det dags hos oss också!

Anonym sa...

Världens bästa födelsedag ju! Underbart att se alla bilder! MYS! /Sandra&Noel