måndag, november 24, 2008

3-årsdagen i bilder

Stackars alla ni trogna som läser här och som den sista tiden fullkomligen överösts med födelsedagsprat och födelsedagsbilder. Så är det dock när födelsedagsälskande mamma lyckats få två barn i samma månad :) Men jag lovar, det här inlägget är finalen på det hela. Sen blir det julstämning här HEMMA i stället!


Jul på Liseberg blev precis den höjdare vi önskat oss och Filip svävade på moln på sin tredje födelsedag! Och när kompisen och grannen Adam kom springande mot honom precis när vi kom fram till barnattraktionerna, då visste lyckan inga gränser :) Detta var ett infall från hans föräldrar som ju blev den där extra gräddklicken på moset. På frågan vad som var allra, allra roligast att åka blir nu svaret Farfars bil och Sagoslottet. Sagoslottet som var ”lite otäckt men inte så farligt. Det gick bra ändå”, som han själv uttrycker det. Lilla gubben.

Det blev några timmars intensiv åkning innan vi bäddade in två små trötta i bilen och styrde kosan hemåt i snöväder. Både Filip och Vilma sov redan när vi lämnade parkeringen :)

Julstämningen tog mig förresten faktiskt med storm i minusgraderna och jag ska erkänna att jag i kväll har *harkel* busat lite här i huset…

I går var det kalasdags igen och den här gången med tre ljus i tårtan. Fikat bestod den här gången av lussebullar, pepparkakor och gudomliga solrossnittar. De sistnämnda är från ”Två systrars söta” och helt klart bland de godaste kakor jag vet. Och de är stora också! Dessutom innehåller de förutom en liten klick smör och en nypa socker ;) både grahamsmjöl och en hel del solrosfrön. Nyttigt så det förslår :) Säg till om ni vill ha receptet! Och så var det förstås tårta också. Godistårta efter noggranna önskemål från födelsedagsbarnet. Och den blev så god! Leilas luftiga tårtbotten med två lager fyllning, dumlefluff i det ena och hallonfluff i det andra. Mötet mellan sött och syrligt blev perfekt.

Det var spännande att se hur han skulle ta det hela med många paket att öppna och mycket roligt däri och det gick faktiskt riktigt bra. Konstaterar att det är stor skillnad på en två- och en treåring. Förra året fastnade han gärna i ett paket medans han nu ordentligt öppnade alla, efter att såklart ha plirat lite extra på en del.

De fina paketen innehöll bland annat böcker, en stooor lyftkran, extraräls till tågbanan, en kassa-apparat, en bil med vägmärken och så en del mjuka mycket trevliga med tuffa jeans och långkalsonger från Lindex, igelkottströja från meandi, en stjärntröja från Villervalla och sist men långt ifrån minst – en superfin stjärnmössa från samma ställe… (Pssst, Snäckan, du underbara människa. Håll utkik för snart, snart kommer du omnämnas här igen :) )

I dag avslutades firandet med kalas och glassbjudning på dagis och det var en mycket nöjd stor, liten kille som somnade där uppe i kväll. Och två mycket nöjda föräldrar som päser i soffan och konstaterar att kalas tar på krafterna samtidigt som de ju är SÅ roliga!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att firandet av lilleman blev lyckat!

Vi åkte ju förbi Liseberg i lördags på vår väg till Småland och passade på att vinka lite till er. Hade vi inte haft en tid att passa och om lilleman varit med oss hade vi nog stannat till för att säga hej och för att kramas lite.

Vill gärna ha receptet tack!

Kram

Anonym sa...

Grattis Filip! Vilken rolig födelsedag du verkar ha haft!
Så otroligt dumt av mig att inte komma ihåg grattiskortet, även när jag läser att födelsedagen är i närheten (för att inte tala vet om det).
Även jag skulle vilja ha receptet!

Vi har en Göteborgshelg framför oss. Undrar om Simon njuter lika mycket som Filip... Ska bli spännande att höra hans utvärdering...
Kram Viktoria

www.gottablandat.wordpress.com sa...

jättemysig blogg du har och en massa fina foton!!

Anonym sa...

Underbart att få se bilder på älsklingen! Så glad för hans skull att alla planer blev så lyckade - toppenkalashelg ju!

Å tårtan var ju den godaste sån typ av tårta jag ätit...kommer defenitivt kopieras någon gång i framtiden (harkel....som ganska mycket görs för övrigt....kopieras alltså :)

Ps....byxorna från idag gick att justera så vi kommer nog behålla dem :)...måste se dem på Filip också! Men på
Noels kalas hade Jonah Filips bruna manchester och de kommer användas flitigt nu i december och januari - så snugga ju! Ni är bäst!

KRAM SandraNoelJonah&Peter

Isabelle sa...

Grattis fina Filip på din treårsdag, tre hela dagar för sent! Jag ser att du hade ett toppenkalas och att du fick fina presenter! Vilken bra årstid där här är för dig och mig, som får så många presenter inom loppet av en månad! :-) Stor grattiskram från mig och Theo!

Anonym sa...

Vilket fint firande han fick lill-killen! GRATTIS till honom i efterskott! :)