måndag, februari 23, 2009

Hej och välkomna...

...till min nya sjukblogg! Här kan ni läsa om allt från brakförkylningar med feber och hosta till ögoninflammation. Ja, till och med pesten (som Erik mailade till sitt jobb att vi var drabbade av ;) )

Skämt åsido, jag tänkte berätta om helgen som varit och den har ju varit just det. Sjuk. Jag vet faktiskt inte när jag sist var så här dålig. Har i alla fall aldrig gråtit av huvudvärk förut men de tre sista dagarna har jag nästan trott att det ska sprängas i bitar vid nästa host. Eller nästa försök till snytning. Jag hade ganska ofta ont i huvudet när jag pluggade och fick då migränmedicin. Kan dock säga att den huvudvärk jag hade då inte kan mäta sig med denna.

En kraftig överdos av Nezeril i lördags hjälpte inte min näsa överhuvudtaget och det är ju nästäppan man förstår är den största boven i dramat till huvudvärken. Under lördagen började jag också få rejält ont i ansiktet, öronen, ögonen, och i tänderna (!). Så jag har bara kunnat äta icke tuggbar mat. Och sova har inte gått något vidare heller då man ska ligga högt med huvudet och får ännu mer ont i huvudet av bara det. Så i går, efter två nätter med tokdålig sömn ringde vi Jourcentralen. Efter att ha väntat där en timme över min tid och sett minst fyra personer som kom efter mig fått gå in till doktorn insåg jag dessutom att jag blivit glömd och var nära börja gråta igen. Mycket riktigt hade sköterskan lagt min lapp i fel fack så jag låg bland de redan undersökta *morr*. Sedan konstaterades svullna lymfkörtlar, vätska i öronen, röd hals och en förskräcklig näsa. Doktorn sa inte att själva näsan var förskräcklig men innehållet var det. Totalt igensvullen. Åkte hem med domen bihåleinflammation och en flaska kortisonnässpray.

Resten av gårdagen var djävulsk, för att inte tala om natten och morgonen i dag. Vet inte om jag någonsin känt mig så sjuk. Sen har jag ju haft feber till och från nästan en vecka och det i kombination med sömn- och matbrist lär väl inte göra mig piggare. Huvudet i morse befann sig på en annan planet och Erik, min hjälte, ringde Vårdcentralen så snart de öppnade. Väl där fick jag en monsterdos penicillin samt avsvällande tabletter för näsan, så nu jäklar! Nästan ett helt barnbidrag fattigare (inte tänka så nu, jag som verkligen behövde köpa massa vårkläder denna månad...), har jag nu ett helt apotek här hemma och bara tanken får mig piggare. Ni anar inte hur glad och tacksam jag kommer vara den dag jag känner mig frisk från det här.

Och TACK för alla krya-på-kramar i förra inlägget. Jag passar på att ta emot dem nu innan jag lägger mig att vila igen så kanske de också hjälper på vägen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Näe, fy vad jobbig bacill du råkat ut för!
Hoppas så att den pyser sin väg illa kvickt.
Krya på dig!!!
Kram Viktoria

Pernilla sa...

Hoppas hoppas att du sna´rt kryar på dig. kramar Pernilla

Anonym sa...

Men fy attans vilken monsterdunderhemskförkylning du åkt på! Det måste nog som Erik skrev till sitt jobb minst vara som pesten!

Kram