tisdag, februari 03, 2009

Hemma igen!

Vi ÄR hemma igen! Ni kanske började tro vi körde ett veckofirande för morfar :), vilket vi visserligen mer än gärna hade gjort. Och nej, något bloggande blev det aldrig. Vi var alldeles för upptagna med att bara njuta av helgens hotellvistelse. Det var precis vad vi behövde, en hel helg fylld med lyxen att sätta sig till dukat bord, äta gott och – gå därifrån utan att behöva plocka, torka och diska. Helt underbart! Jag trodde aldrig jag skulle uppskatta sådant så mycket som man nu faktiskt gör.


Helgen har varit ganska fullbokad med både aktiviteter och planerade fikaställen… Ja, vi som normalt sett är så spontana man bara kan när vi är i väg bestämde oss den här gången för att testa varianten att planera in i detalj. I stället för att plötsligt komma på att det är fikadags i en stad man inte kan till hundra, sen hitta fikastället och därpå parkering och på den tiden helst inte hinna få två utsvultna små barn. Nej, nu hade vi kollat upp bra ställen så vi visste vart de låg och det i kombination med välplanerade matställen och ungefärliga tider för aktiviteter har gjort helgen mycket lyckad. Inga urballade barn, vare sig på grund av hunger eller sömn och bara det i sig gör ju att man själv känner sig lugn och glad och kopplar av.

Universeum i lördags var en riktig höjdare liksom Eriks och pappas Gokarttävling i söndags innan vi åkte hem. Filip tyckte det där ”God Kat” var lite skumt och blev nästan hålla-i-handen-rädd när pappa och morfar uppenbarade sig i sina jättehjälmar med intryckta kinder :) Maten har varit fantastiskt god. Och så hotellet… Hotellet med stort H eller snarare G, för det var där vi bodde. Igen. På G. Där vi bodde för första gången förra våren och där vi troligtvis alltid kommer bo i framtiden då vi besöker Göteborg. Det var häftigt att inse vilket stort intryck det måste gjort på mig förra året då jag flera gånger kom på mig med att känna igen detaljer. Hotellet är modernt och helt otroligt fräscht. Rummen är inredda i färger och en stil jag själv hade valt om jag fått bestämma och kanske är det därför man känner sig så hemma.

Lyxigt mjuk säng med frasiga lakan har gjort att vi alla fyra sovit riktig skönsömn. Ett badrumsgolv så härligt varmt att man nästan bränt sig på fötterna när man lite morgonruggig smugit ut där för en dusch. Himmelskt god frukost med påföljande kaffe i mjuka breda fåtöljer och med span på folk som skyndat hem eller bort från centralstation som ligger en våning under. Och så ismaskinen. Där Filip alltid stannat till för att "ta sig en kopp" och sen knapra frenetiskt på en isbit samtidigt som han kört in sin lilla svarta stövel i skoputsarmaskinen... Filip har genom de två, tre gånger per år som vi brukar bo på hotell utvecklats till en riktig liten hotellkille. Han älskar verkligen det livet några dagar, precis som sina föräldrar. Även om vi inte äter is och putsar skorna varje gång vi passerat hissen ;)

Och bäst av allt - jag tror verkligen att morfar hade en födelsedagshelg som han för alltid kommer bära med sig i hjärtat som något mycket lyckat!
Bjuder till sist på några få bilder från hotellet:


Den första blixtlös och gräsligt suddig. Dock ack så mysig då vi precis anlänt och Filip (som fått en prinskrona av tjejen i receptionen) testar sängens hoppbarhet samtidigt som han nynnar på "Sankta Lucia". Krona som krona ;)

Och så lilla godingen som verkar ha gått och blivit med humör. Ni anar inte vilket illvrål hon laddade upp med när Erik försökte ta ifrån henne en av de tre mackorna hon sitter och håller i... Snabbt som ögat fick hon tillbaks den för att inte förstöra frukostlugnet för de andra gästerna, och log då genast nöjt genom att visa upp alla sina risgryn samtidigt som hon krånglade för att lyckas hålla alla mackorna samtidigt. Lösningen hon till sist hittade blev att helt enkelt ha en i munnen. Smart, men inte särskilt effektivt för ätandet!

Och så - en liten charmör som tittar drömskt på hissen vi snart ska åka... hissen som tar oss ända upp till himmelen, som han sa. Men först ismaskinen ;)

4 kommentarer:

Anonym sa...

låter heeelt underbart allting! åh, vill också till göteborg! kram

Anonym sa...

Kul att det blev en så lyckad helg och att ni alla kunde tillgodoräkna era egna godbitar på resan!

Stor kram!

Erica sa...

Låter toppen!

Kram på er :-)

Anonym sa...

Åhh låter som en urmysig hotellhelg :) Vill också åka iväg sådär snart!
Jättefina me&I-kläder du har shoppat!