tisdag, mars 31, 2009

Sommarens söta

Sommartiden må vara här men det är nog det enda som påmint om den stundande årstiden de senaste dagarna. Isande kalla vindar och en önskan att snabbt som ögat komma in i värmen igen är min bästa beskrivning på det väder som rått.


MEN, all reklam med blommor, utemöbler, grillar och gräsklippare vittnar ändå om vad som väntar bakom hörnet och det får hjärtat att slå några extra slag, inte sant? Just nu är faktiskt årets första grillning det jag längtar mest efter. En perfekt grillad köttbit med de godaste av tillbehör är svårslaget...

Ja, faktiskt är det nog nästan alla olika smaker som är det bästa med sommaren (förutom sol, värme, bad och gemensam ledighet då!). Som en hjälp på traven vågar jag på tal om det utan att ha bläddrat i den (den släpps i maj) rekommendera systrarna Eisenmans senaste bok - Sommarens söta. Uppföljare till Två systrars söta och Vinterns söta, vilka nu härhemma önskar sällskap av nykomlingen på bakinspirationslisten i köket. Så får kanske ännu kärare Leila hoppa upp ett snäpp till hyllan ovanför :)
För visst lockar recept som galet god bananpaj med choklad och hasselnötter, rulltårta med hallon och lemon curd, jordgubbstårta med vit chokladkräm, maskrosmarmelad, lakritsglass med citronrippel och lime- och myntadricka...?

Är den också, vilket jag starkt misstänker, lika härligt färgstark med helt fantastiska bilder som de två tidigare - ja, då är den även ett frosseri för ögonen.

2 kommentarer:

Snäckan sa...

Namnam, det vattnas redan i munnen på mig.

Sandra sa...

Gud så roligt med en ny bok av systrarna! Jag fullkomligt älskar dom båda andra, dessutom är ju den med soppor och röror helt fantastisk också. Kram