måndag, maj 25, 2009

Hungrig och trött

Om tolv timmar får jag äta igen. Hur detta ska sluta har jag ingen aning om då jag i detta nu är så hungrig att magen skriker... För att inte tala om hur mycket jag skulle betala för att få klunka ett glas iskallt vatten eller två. Eller sur juice... mmm... Eller en glasspinne. Eller ett helt torn digestivekex med ost.

Men nej. Jag får helt snällt nöja mig med att smutta på ytan av vattnet i ett glas då jag i morgon bitti ska infinna mig på Vårdcentralen för glukosbelastning. Detta gjordes inte i vår kommun då jag väntade Filip men hade införts två år senare då Vilma bodde i min mage. Minns att det var hemskt äckligt att dricka den trögflytande sockerlösningen men att det också var lite småskönt att sitta där i två timmar och bara få läsa en tidning. Helt ostört! Sen mådde jag dock illa resten av dagen och det hoppas jag inte på i morgon.

Ska strax lägga mig och försöka sova bort hungern men måste först bara hinta om att huset blir SÅ galet snyggt! PRECIS så som jag sett det framför mig i mina drömmar. Vi hittade verligen den rätta nyansen och huset "passar" så bra i den. Långhelgen som var innehöll många timmars målning för Erik. Och så var papporna här varsin dag och hjälpte till. Och i går dök finaste vännerna upp och gjorde en rejäl insats de med. Riktigt häftigt var det att se en av papporna, Peter, som är målare till yrket. Svosch, sa det och så var halva framsidan målad på en timme. Toknoggrant och utan uns till rinn eller miss. Tokimponerade var vi. Vilket handlag och vilket tempo. Och vad kul att se någon man känner så väl i sitt rätta element!

I morgon blir det brädköp till det som måste bytas på garaget och så skrap av södergavel. Inte lika kul men ännu ett steg på vägen...

Och jag, jag har marktjänstat hela helgen. Barn, mat, tvätt, lek och uppassning har stått på mitt schema och rumpan har inte tagit plats i soffan förrän sent om kvällarna. Hade jag kunnat så hade helt klart målningen varit en lugnare sysselsättning för mig rent fysiskt. Har varit sådär jobbigt trött på jobbet i dag men det är det värt. Målet med projekt målning är ju faktiskt att bli klara så snabbt vi kan för att inte dra ut på det för länge. Det blir så lätt en evighetsgrej då och vi har ju en annan, långt mycket viktigare sak framför oss i sommar...

2 kommentarer:

Erica sa...

Hoppas att det gått bra idag och att du slipper illamåendet.

Vi skickar också ett grattis till söta lilla Vilma på namnsdagen idag!

Kram

Anna sa...

Vilma tackar med en puss!
Hoppas allt är bra med er!

Kram