torsdag, maj 07, 2009

Prickar och blommor

I påskas, när det var så fint väder, passade vi på att piffa uterummet litegrann. Köpte två soltak på Ikea som vi fäste precis under det vanliga taket. Det klassiska uterumsplasttaket som sett sina bästa dagar och nu blivit sådär trist fläckigt och mörkt. De vita ”skynkena” gjorde hela rummet mysigare och genast ville vi ha nya utemöbler också. Detta får dock stanna på drömnivå då vi inte har råd med sådana investeringar nu… Vakduken däremot, brun till färgen var så solblekt att den åkte i soporna. Och det var sen vi krånglade till det.


Precis innan vi skulle in till stan för att leta efter en ny kom jag på att jag skulle leta på nätet. Datorn hängde sig dock och vi struntade i det, åkte i väg och hittade bara en intressant i alla de affärer vi var. Denna hängde på rulle, var vit i botten med snirkligt mönster i orange, rött och grönt. Jättesnygg. Med två barn springandes runt benen tänkte inte ens tokplanerande jag på att rulla ut den på ett bord och se helheten utan jag och de små gick i förväg till bilen medan Erik shoppade vaxduk. Eftersom en Åhlénstant hjälpte honom tänkte han inte på hur den EGENTLIGEN såg ut…

Det var först när vi kom hem och jag förväntansfull vecklade ut den på bordet som jag till min fasa såg att dukskrället till åttio procent var blå. BLÅ. Alltså, det är bara familjens ögon och jeans som är blå härhemma, annars är den färgen inte representerad alls faktiskt. Med andra ord kom jag och nya duken inte överens. Till min stora lättnad lyckades vi sälja den på loppisen och fick då tillbaka hälften av vad den kostade och i går kväll klickade jag äntligen hem den duk jag givetvis upptäckte hos Stoff & Stil redan samma kväll vi gjort vårt felköp. Så nu är en röd med vita prickar på väg hem till oss. I sällskap med en bit tyg som med sina blommor andas retro och kommer få en plats som ”döljare” av tvättkorgar och fult underskåp i vår tvättstuga.

2 kommentarer:

Viktoria sa...

roligt felköp Anna. så typiskt på nåt sätt... skönt att du hittade nåt annat. riktigt snygg.
önskar er en skön helg efter första jobbveckan.
kram Viktoria

Anonym sa...

Heja loppis!