fredag, juni 19, 2009

Glad Midsommar!

Här är min sko och mina nöduppvikta jeans för några timmar sedan. Precis minuter innan midsommarstången skulle resas. Resningen blev uppskjuten då årets åskoväder precis drog förbi. Vi var uppe på ett berg och blixt och dunder kom nästan samtidigt. Vilmastackaren blev panikrädd och vi försökte skydda våra små så gott vi kunde där vi åtminstone hade under-tak-plats. Detta hjälpte dock inte särskilt mycket då hagelskuren som kom och gjorde marken vit piskade rakt mot oss. Som tur var hade hela familjen munderat sig i regnkläder. Hopplöst opraktiska jag körde dock dessa vita skor till regnkappan vilket inte var mitt bästa drag. Hade gärna betalat dyrt för ett par gummistövlar i det läget…


Otroligt mysigt blev det i alla fall. Vi hade tagit oss ”till andra sidan” (Vättern), och midsommarfirande i Huskvarna – högt uppe på berget med hisnande utsikt över Vättern och stan. Ett riktigt äkta firande med fikaservering, fiskdamm, lotterier och så eftermiddagens höjdpunkt, tipspromenad på Sagostigen där vi mötte självaste Karlsson på taket, en japansk Ninja, en indian och en afrikansk krokodiljägare. Sen hem till bästa grillmaten och midsommartårta med maräng, chokladtryffel, grädde och jordgubbar.

Nu har vi precis förberett och packat för morgondagens utflykt – Liseberg! Måste erkänna att jag nog är lika förväntansfull som Filip. Liseberg har verkligen fått ett uppsving sedan man själv fick barn och åter får uppleva den där äkta lyckan man kan känna på det stället. Spännande ska det också bli att se om lillasyster är modig och vill åka med storebror eller ej.

Hoppas ni haft en riktigt härlig Midsommarafton!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken bra bild!!! =)

Låter som det blev en mycket mysig dag trots det dåliga vädret!

Hoppas ni får kul på Liseberg, nästan så att man själv blev lite sugen när man läste!

Kram kram :)

Anonym sa...

Jösses vilken talande bild!

Hoppas ni hade roligt på Liseberg.

Kram