lördag, juni 06, 2009

Happy

Jag vet inte vem som är mest happy - vi eller vagnen. Fast kanske är det vi för vagnen är ju egentligen bara "halv-happy"...


En i tankarna efterhängsen (och ytlig) sak är löst. Ur världen. Jag kan inte annat än le njutningsfullt när jag sneglar mot golvet där en nyuppackad liggdel till vagnen står. Chokladbrun. Gissa hur nöjd jag är?!

Vi har funderat fram och tillbaka på hur vi ska göra med vagnfrågan framöver. Dubbelvagnen kommer ju användas flitigt. Men sen är man alltid i behov av en vanlig enkelvagn också. Skulle gissa på att vi kommer använda dem 50/50 kanske och vår gamla Brio Nova är inte längre att leka med. Klädseln som hösten 2005 var kolsvart blev bara ett halvår senare rejält solblekt – redan före första sommaren. Och värre har det blivit. Den måste varit ett måndagsexemplar och vi var tillbaka där vi köpte den redan då men de hänvisade oss bara till Brio. Sa att sådant får man räkna med när man köper vagn i dag… För 8 000? Tveksamt tyckte vi och mailade Brio som i sin tur hänvisade oss till återförsäljaren. Till sist gav vi upp och har använt den som den varit i perioder till Vilma. Jag som är lite pedant och inte tycker om när saker är trasiga, slitna, blekta har inte gillat den alls. Liggdelen alltså. Chassit däremot la vi en extra slant på för att få de luxe-varianten med extra gung och oj, så gott de små somnat i den. Så den vare sig vill eller vågar vi byta ut.

Av en slump kikade jag på Blocket en kväll förra veckan och hittade där en brun Brio Happy-liggdel, inköpt i höstas och använd endast ett par vintermånader – på ett chassi från 2006! För säkerhets skull svängde vi förbi barnvagnsaffären och testade och vagnen såg genast som ny ut. Så nu ska här putsas och poleras på chassit. Har nog aldrig förut känt mig så taggad att just polera något :)

I går hämtade jag och Vilma hem liggdelen från en mack här i närheten dit den fraktats med buss från Uppsala. Väl uppackad insåg vi att den verkligen såg sprillans ny ut och det till inte ens hälften av inköpspris… Så nu ligger Maja-dockan ordentligt nerbäddad i vårt kap. Hon är förresten fortfarande hetare än någonsin och vaggas, matas och vyssjas flitigt av två blivande storasyskon. Skulle inte förvåna mig om de tröttnar lagom tills den riktiga lill* människan tittar ut…
Vagnen på bilden är snubblande lik vår "nygamla". Vårt chassi ser lägre ut och har annan korg under, annars nästintill identisk!

1 kommentar:

Anonym sa...

Åhhh vilken bra deal ni fick till. En brun vagn till Anna ska det såklart vara!!!!

Kram