fredag, juni 12, 2009

Under my umbrella

Det där var lite ljug. Jag har inget sådant paraply men en dag som denna önskar jag att jag hade haft ett att glamma upp dagen med, för gud vad det har regnat och blåst och varit svinkallt hela dagen. Det är verkligen ett riktigt drömparaply – gammeldags, romantiskt. Första gången jag såg detta svampformade regnskydd var i det lilla mysiga fiskelägret Vik på Österlen. Där, på en krokig yttepytteliten gata mellan de yttepyttesmå husen kom en ung kvinna gående med paraplyet som skydd för sina vita, fladdrande kläder. Hela hennes uppenbarelse matchade den gammeldags omgivningen. Ja, ett sånt paraply skulle jag också vilja ha även om det inte matchar fullt lika bra i samhället där vi bor.


Fredagkvällar är något visst. Hela helgen breder ut sig framför en och jag kom tidigare i kväll hem till ett nystädat hus där två glada barn mötte mig i dörren med nyrullade chokladbollar på ett fat och en strösselsträng efter sig på det nyss dammsugade golvet. Det är inte utan att man får lite höstkänning en kväll som denna då lampor sedan flera timmar lyser i alla fönster och regnet smattrar mot rutan. Nu vill höstälskande jag absolut inte ha höst redan. Nej, jag suktar mer än någonsin efter sommar men någon kväll då och då är det ju faktiskt ganska mysigt att få kura inomhus, inte sant?!

I morgon bitti ska vi lämna våra små gryn hos mormor och morfar för att sedan fara iväg på en liten shoppingutflykt, bara Erik och jag. Till Skövde. Låter säkert lite otippat men oj, så överraskade vi blev när vi förra sommaren var där för första gången. Ett riktigt shoppingparadis med massa roliga små inredningsbutiker och dessutom Lagerhaus som är en av våra favoritaffärer. Dagen är tillägnad vår lilla bebis. Shopping till den står överst på listan, tätt följt av en lugn lunch på tu man hand och gärna en god latte eller två. Jag ser så mycket fram emot morgondagen och det ska bli jättemysigt med total bebisfokus för en dag!
Hoppas ni alla får en mysig helg – i regn eller solsken!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åhh en shoppingtur med fokus på liten bebis låter som en riktigt bra idé för en annars ganska grå lördag.

Tycker att paraplyet skulle passa dig som handen i handsken.

Kram

Erica sa...

Hoppas ni hade en toppendag!

Kram