måndag, juli 06, 2009

Tripper i bilder

Se där, jag funderade inte ens över rubrikens budskap utan tryckte genast enter och började knappra. Min vana trogen. Jag KAN ju inte låta bli att skriva åtminstone lite.


Vi har inte planerat in så mycket den här sommaren eftersom vi ju inte alls vet hur den kommer bli. Dock fanns där två tripper vi så innerligt gärna ville hinna med. För allas skull. Först var det heldagen på Liseberg tillsammans med mormor och morfar. Och så var det dagarna på Ronneby Brunn tillsammans med hela härliga ”familjekollektivet” vi umgås med här hemma. Mammorna med familjer. Och minsann har vi nu avverkat de båda och det gav faktiskt en sorts frid i hjärtat. Sen BLEV det också så lyckat och minnesförrådet är nu påfyllt till bredden med härliga upplevelser och många skratt. Alltsammans upplyst av ett enastående sommarväder.

Liseberg vann väl visserligen inga rekord i värme men en helt lagom dag fick vi där. Utan regn och med 20 molniga grader var det faktiskt ganska perfekt väder att strosa runt i . Eller strosa och strosa. Filip var i sitt allra största esse och visste inte åt vilket håll han ville först. Han hade det verkligen i färskt minne också sedan vi var där på hans födelsedag i november. Och den här gången fick ju dessutom lillasysteryster följa med på en hel del. Vilma kan ibland vara lite skeptisk till nytt nu för tiden och vi undrade lite hur hon skulle reagera men efter inledning i Sagoslottet (med en kort gråtattack då vi åkte nerför den där mörka backen där allt vitt blir självlysande och hon skräckslaget fick syn på sina vita leggings) var det fullt ös medvetslös som sen gällde. Favoriterna blev nog Kaninresan och Farfars bil men även Trummeliten, en attrakton för de allra minsta, som hon och jag klämde in oss i. Vår lilla trumma var dock alldeles stilla ända tills Erik väste från åskådarplats att man kunde snurra på manicken i mitten av trumman. Sagt och gjort. Den var lite trög, så jag tog i allt vad jag orkade och sen kan jag lova att vår trumma stod allt annat än still. Den snurrade så in i den att jag fortfarande blir yr bara jag tänker på det. Vilma tjöt av skratt, jag försökte förgäves stoppa den genom att snurra åt motsatt håll vilket dock bara fick till följd att vi snurrade ännu fortare. Tjejen som skötte attraktionen log brett och fick stoppa vår för hand när de andra för länge sen stannat. Vilma grät när vi klev ur och körde sen en snabb men desto lugnare repris med mormor som dock inte alls förstod sig på det där med snurran :)

Förra helgen styrde vi sen alltså kosan mot Blekinge. Vi hade hört en hel del om just stället vi skulle till– Ronneby Brunn - och det mesta var inte jättepositivt men vi tänkte att med sällskapet så skulle det inte kunna bli annat än bra. Resan började en kokhet sommarmorgon där vårt första stopp blev Kosta Outlet där Sveriges största Polarn o Pyret-outlet finns. Fyndade solhattar och mössor nästan gratis och sov sen middag i baksätet med Filips hand i min tills vi nådde resans mål. Visst var det inte supermoderna rum men väl nyrenoverade badrum och rum som var rejält STORA vilket har sina klara fördelar när man är några stycken. Sen blev hela grejen med att bo på en anläggning otroligt lyckad i det väder vi hade. Jag tror inte någon av oss hade särskilt mycket Sverigekänsla dessa dagar, utan snarare charter i Sydeuropa då vi inte ens behövde ta på något långärmat om kvällarna. Vädret var fantastiskt. Maten var god. Poolområdet och spa-avdelningen kanonbra och de sena kvällarna med bästa vännerna underbara. Våra små stärkte om möjligt banden med varandra ännu mer då de nu fick umgås väldigt tajt i nästan fyra dagar.


Kändistätt var där också. Hela Diggiloosällskapet bodde där från söndagen och man visste inte riktigt vart man skulle titta när man mötte dem lite här och var. Inga superkändisar men ändå märkligt att se dem överallt. Mojje från Lattjo Lajban knackade mig på axeln och kallade mig ”damen” när han undrade om jag visste var närmaste toalett fanns - och jag blev röd i ansiktet. Snart 33 år gammal Herregud, det är ju så man får skämmas. Det var ju inte kungen själv som stod där…!

Måste till sist bara tipsa den som eventuellt har vägarna förbi Ronneby i sommar att göra ett stopp i Brunnsparken och besöka Veras Hus. En helt fantastisk barn- och inredningsbutik med stor vill-ha-nästan-allt-varning när man klev ut därifrån. Favoritnecessären i gult från Villervalla (tack igen kära Snäckan, du må tro att den blivit en kär vän!) fick en röd kompis med sig hem och lillan fick ett par Nova Star baggyjeans i sandfärg med en röd stjärna på ena knät och ursöt rumpa. Vilmas rumpa är också rätt söt så kombon blir urgullig!

Så. Det här var alltså våra båda tripper i bilder - och med ett och annat ord!
Ps och grrr! Nu ger jag upp. Dessa bilder kan göra mig tokig. Vill någon se Lisebergsbilderna i annat än myrformat är det bara att klicka på bilden :)

3 kommentarer:

Erica sa...

Låter som riktigt härliga dagar!

Kram

Viktoria sa...

Låter verkligen kalas. Härligt!
Sista arbetsdagen närmar sig... Njut :-)
Kram

Anonym sa...

Vilka härliga tripper att bära med sig i hjärtat. Så stor lilla gosegumman Vilma börjar bli!

Blir alldeles gald i hjärtat att du tycker om necessären.

Kram