onsdag, augusti 05, 2009

Rekord

Vecka 38+6 i dag och vi har slagit rekord! Så här länge har jag aldrig varit gravid. En faktiskt lite häftig och ganska oväntad känsla. Filip kom i vecka 38+5 så nu är vi verkligen en dag ”över tiden”. Vad jag mer och mer har funderat över är om det kanske var stress som gjorde att våra andra små kom tidigare. Båda gångerna var det mycket på jobbet och jag var mitt uppe i en massa saker. Den här gången är det annorlunda. Sommar och ledig - kan det kanske i mitt fall faktiskt ha en koppling?

Vad som inte är kul är dock att det nu går utför med mig. Jag vet att jag tjatar om kliandet men det håller ärligt talat på att göra mig galen. I dag har varit värsta dagen med inte många minuter då jag inte känt något alls. Inte ens att stå i kall sjö har hjälpt… Var och lämnade nytt gallsyreprov i morse så i morgon borde jag få svar på det. Dock vet jag ju som sagt att de inget gör om inte värdena blir skyhöga så det ÄR nog bara att gilla läget och klia på. Eller försöka låta bli, men det går tyvärr inte längre. Kylbalsamet som hjälpte till viss del i början märks nu inte längre när man smörjer på så lite uppgiven måste jag erkänna att jag känner mig…

Och så har jag förskräckliga ”hugg” i fogarna och långt ner i magen. Sakta men säkert är det nog ändå någon därinne som tar sig framåt mot sin väg ut till oss. Nämnde jag förresten att även halsbrännan nu nått nya höjder och blir så ond när den sätter till att jag sover på tre kuddar och vaknar med även ond nacke?!

MEN, jag ska egentligen inte klaga. Förhoppningsvis mår denna lill* bättre än vad Vilma gjorde när hon föddes. Större kommer den i alla fall att vara. Och jag vet ju att mina krämpor kommer försvinna inom kort. Av erfarenhet vet jag dock också att lite gnällande här brukar hjälpa så jag passar på.

Nu väntar ännu ett avsnitt av 24 som vi avverkar ett per kväll av nu. Som vanligt galet spännande och omöjligt att slita sig ifrån. Och så lagom vissa kvällar att kika på något som varar bara 40 minuter. Ni vet när ögonlocken plötsligt blir så tunga, så tunga…

I dag har vi förresten haft en strålande sommardag med strandförmiddag och sen poolplask och grillkväll härhemma med farmor och farfar på besök. I morgon ska vädret bli ännu finare så då åker lunchkorgen med till stranden där också alla vännerna ska tillbringa dagen. Så förutom krämporna kan man nog inte ha det så mycket bättre så här i väntans tider - att få en sådan här comeback på sommaren är ju helt fantastiskt härligt!

2 kommentarer:

Snäckan sa...

Och vilket bra rekord sen! Fast jag förstår att det är jobbigt med kliandet och halsbrännan. Två symptom jag verkligen hoppas att jag slipper uppleva.

Sommarens comeback tar vi också här tacksamt emot även om jag inte kan komma ifrån att det luktar höst i luften och att jag i smyg kvällsdrömmer om värmeljus.

Hoppas ni får en fin dag på stranden.

Kram

Lotta Jörnling sa...

Tillbaka från semestern undrade jag om nån hört ifrån dig. Ingen visste så efter lite googlande hittade jag dig här! Så den lill* håller er på halster..ni kommer att få en jättebebis jämfört med tidigare:)

Och tre kids är precis perfekt!!

Kram! Lotta