onsdag, november 11, 2009

3 månader

Så mycket större har han inte blivit den sista månaden, vilket ni ju vet. Åtminstone inte till kroppsstorlek. Men världen har blivit större – både hans och vår. Hans värld som hela tiden öppnas mer för honom ju mer vaken och med han är. Vår värld som blir större för varje ny dag med honom.


Den där dumma febern Alvin fick för tre veckor sedan blev starten på ett riktigt ekorrhjul. Dålig viktuppgång ledde till läkarbesök som ledde till ännu fler läkarbesök. Små ofarliga skönhetsfläckar på hjärtat upptäcktes, liksom en urinvägsinfektion som sen visade sig vara falsk varpå penicillinkuren avbröts. Liten har intensivammats och gått upp men inte så mycket. Bajsar gör han inte heller.

Den lilla huvudpersonen har dock varit vid gott mod mest hela tiden trots några taskiga undersökningar och ett flertal Microlax… Att le med hela ansiktet samtidigt som han intensivt ser på en med stora ögon verkar vara det bästa han vet. Han pratar, vevar, sprattlar, gurglar, tittar på sina små händer – kort sagt, han har rätt fullt upp de stunder han är vaken.

Häromdagen fick han av en slump tag i en slingrig leksak som visserligen nästan är svår att inte få tag i då den är just så slingrig. Men ändå, Alvin såg först riktigt paff ut och började sedan gnaga förnöjt tills han tappade greppet och då tog till handen i stället.

Handen ja, lilleman är liksom sina syskon en snuttare av stora mått. Det sugs och slurpas och smaskas på allt som kommer i hans närhet och det var under ett av alla läkarbesök som han hittade tummen. Det visade sig vara mer än en engångsföreteelse för det har hänt många gånger sedan dess, och när det sker så sker det under djup koncentration med pannan i skarpa veck. Dock verkar tummen än så länge bara vara ett komplement till tappad napp och jag har svårt att se en renodlad tumsugare i honom då nappen ju är SÅ god!

Vi ser nu med spänning fram emot vad han ska hitta på den närmaste tiden. Vilka nya färdigheter han skaffar sig och vilka nya egenskaper som kommer kika fram.

Du lilla, fina människa. Du anar inte hur mycket du betyder och hur ljuvligt fin vi tycker att du är. Så underbar och så otroligt älskad av oss alla.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fine lille Alvin, Lucas instämmer här bredvid mig att tutta på handen är mycket gott!!

Så fint din mamma skriver om dig!

Kram

Anonym sa...

Fine lille Alvin, Lucas instämmer här bredvid mig att tutta på handen är mycket gott!!

Så fint din mamma skriver om dig!

Kram

Anna sa...

Vilken liten guldklimp ni har..längtar efter min nu..H*n känns så nära fast ändå så långt borta. =)

Jag är fortfarande frisk.. så skönt att sprutan funkade, Andreas är mkt bättre me.. igår var han på benen, fast han var matt, och det är väl inte konstigt efter den eländiga bacillen. Hur är det med dig/er då, är du piggare ingen annan som insjuknat?

Onsdag är spikat nu, och nu får inget stoppa oss denna gången=) När du skrev detta inlägget, insåg jag att vi har träffats en gång sen Alvin föddes.. Katastrof.. det måste det bli ändring på, nu måste det väl vara slut på allt elände och sjukdomar som varit.

Jag kan ta med mig lite glögg till fikat och så ser jag till att baka nåt me..

Ha en trevlig helg så hörs vi nästa vecka.

Kram kram kram

Förresten hoppas det gick bra med Alvin igår hos BVC

Anonym sa...

hoppas allt är bra med er. kramar viktoria

Erica sa...

Ville bara kika in och hälsa ett stort grattis till världens finaste storebror på den stora dagen!

Hoppas att allt är bra med hela familjen.

Kram
Erica

Anonym sa...

Grattis finaste storebror!!! Hujja, hujja, hujja ropar Simon ändå från Lycekil ner till dig.

Kramar