söndag, februari 21, 2010

Snö

Ja, vad säger man? Ord är egentligen överflödiga och bilderna talar sitt tydliga språk... Våren lär dröja och det är lika bra att ställa in sig på att väntan på takdropp och snödropp i år kommer bli lång. Lång blir nog även väntan på att gunga vilket ni ser här nedan. Festligast av allt är nästan ändå första bilden som visar vårt uteförråd. Det är rätt insnöat. Tur för oss att vi hann få ut den stora snöskopan innan helgens oväder.

Efter att ha ammat Alvin natten till i går smög jag upp och lyfte på rullgardinen och då var det verkligen snöstorm. Vindarna ven och det snöade ymnigt och vågrätt utanför fönstret. Hela samhället och alla hus såg ut som i en sagobok. Som en saga för god för att vara sann var det också att vända tillbaks till den varma mjuka sängen, fluffa till kudden och tänka på att vi skulle vakna upp till ledig söndag. Och sånär som på alla timmars snöskottning har helgen varit just ledig och vi har varit hemma. Skönt ibland att vara helt obokade.

Nu är det läggdags! Godnatt, sov gott och hoppas ni får en bra start på veckan!


Psst - på bilden på vår altan kan ni i uterummet ana sviterna efter takbraket... En av segeldukarna som är fästa som innerrmystak för att dölja det gamla skruttiga fick även den ge vika för Eriks ben :)






2 kommentarer:

Emelie sa...

Oj oj oj! Ni har fått mer än oss ser jag!! Vilken vinter!

Hoppas ni alla mår bra och att Erik klarade sig utan större skador när han föll genom taket. Nicke har också varit uppe på taket, nervöst! Förstår att ni fick er ett gott skratt!

Många kramar från oss och må så gott!!

Anonym sa...

JA usch och fyyyy vad mycket snö! Men kul att se lite bilder på huset (fast det knappt syns under alla nö) och resultatet av er målning i somras.

Kram