onsdag, mars 31, 2010

Kvällspladder

Oj. Senaste tiden har almanackan varit sådär fullspäckad igen att man knappt hinner se sig i spegeln och tur är väl det då tidsomställningen i år varit den mest kännbara någonsin om ni frågar mig. Det känns som mitt i natten då det är dags att stiga upp på morgonen. Kanske har det även till viss del med en nattsuddande liten filur att göra samt det faktum att det ju till en början nu är mörkare på morgnarna än innan. Och så till på det en luft ute som är fullspäckad av vår vilket gör vissa människor tröttare än vanligt – mig en av dem.


Och så har det varit kvällsjobb för Erik och såklart lite hockey nu i slutspelstider. Det har varit bankfix och tidstrix. Det har varit frisörbesök för Filip som hela han har varit ett enda stort hårsvall den senaste tiden. Och så massa vanligt fix och besök hos optikern för mig där tjejen bakom disken skrattande mindes sist jag var där och hämtade linser – höggravid i somras - och den där ”plinggrejen” som skvallrar om att någon kommer in i butiken plingade två gånger när jag gick förbi. En gång för magen och en gång för mig. DÅ är man gravid :) Tydligen något de minns! Sa jag förresten att jag var hos tandläkaren också? Utan så mycket som ett tandtroll och jag svävade glad i hågen ut därifrån, många hundralappar fattigare men lycklig ändå att de inte skulle bli fler heller denna gång.
Nyklippt och jättetrött liten kille i går kväll som innan läggdags fick sin knallgula sol och sitt på andra sidan illblå HV71 borttvättat. Senaste klippningarna har vi låtit färgen sitta kvar över natt och lillemans tunna hårstrån har sedan skiftat i färg i flera veckor...

I dag har huset varit härligt fyllt av liv hela långa dagen. Barn i olika åldrar har fikat och lekt. Mammor har även de fikat och lekt och så pratat lite grann. Tröstat där det behövts. Ryckt in i små meningsskiljaktigheter. Skrattat. Planerat. Och så har jag fått lära känna lite nytt också. En av Filips favorittjejkompisar från dagis följde med hem efter hämtning tillsammans med sin mamma och lillasyster och jag slogs ännu en gång av vilken TUR jag har som så ofta lyckas stöta på människor jag tycker om! En jättemysig mamma, två söta små tjejer och en trevlig fikastund. Dessutom fick lilla Vilma vara med de stora barnen och leka och det var en lycklig men totalt utmattad liten trasa som somnade sittandes i soffan redan klockan halv sju.
En hastigt knäppt bild får avsluta detta inlägg. Tagen i farten i morse, på väg till dagis och påskmaskerad där Filip ville vara kyckling. Jag hittade ett gammalt gult lakan som med ett par saxklipp fick bli kycklingdräkt. Under bär kycklingen enfärgad tröja och leggings från PO.P – i storlek 92 (han har 110 nu annars så aningen tajt satt de...) Och så på det en fjäderskrud monterad på ett av Vilmas diadem. En kyckling med lite indianstuk blev det och lilleman var så stolt, så stolt. Och prickarna - ja, de är ju bara obligatoriska i påsktider :)

Så trött, så trött är mamman och nu ska jag bara förbereda lite inför morgondagen innan den sköna sängen lockar...

Inga kommentarer: