tisdag, juli 20, 2010

Några sommarbilder

Ja ni, jag har sagt det förut men nu är bloggen rent förskräckligt eftersatt… Det är på riktigt bland det värsta jag vet för en bättre minneskälla finns helt enkelt inte och såhär glest uppdaterad har den aldrig varit. Och ju fler dagar som går utan livstecken desto mer har man missat och det hopar sig bara fler och fler inläggsidéer i huvudet (vilket alla ni som själva bloggar säkert förstår precis vad jag menar med!) och till sist blir man ju nästan stressad över allt. Fast det egentligen bara, bara är roligt.

För att inte sommaren 2010 ska bli en minneslucka framöver kommer i alla fall här en liten bildkavalkad. På strandhäng. På gunghäng. På hängmattehäng. På Filip. På Vilma. På Alvin. Några bilder från helt vanliga dagar på vårt långa, sköna, gröna och soliga sommarlov. Mina fina underbara älsklingar så glad jag är att jag får tillbringa varenda minut av det med er!

Lillasysters ben har ÄNTLIGEN vuxit den där millimetern som saknades ner till tramporna på trehjulingen och hej, vad det nu går! Med en koncentrerad rynka mellan ögonbrynen cyklas det nu gärna och flaket där bak är alltid fullastat med allehanda ting. En kam. Docknappflaskor. Den rosa leksaksmobilen. Solhatten. Kort sagt, sådana där tjejgrejer man inte klarar sig utan ;) Och storebror, han är såklart superglad över att ha fått en cykelkompis.

Lilla Bus har nyligen kommit på att solhattar är till för att dras av så på våra små utflykter har vi till sist tagit till de där banden som inte tidigare behövts. Lite trångt för kinderna, tycker Alvin och drar loss dem med ett bestämt ryck :/

Hängmattehäng i vår trädgårds lilla oas. Den stooora hängmattan under den stooora pilen. Skuggigt och fantastiskt med lövverket över den som ligger där. Den här gången Vilma som lika mycket älskar att ligga där som hatar att ramla ur, vilket sker nästan lika ofta som det förstnämnda.

Pass på alla småtjejer mellan 6 och 18 månader sisådär. Här är strandraggaren Alvin. Skattar åt allt som rör sig och har charmat många damer i varierande åldrar denna sommar...

Spanar på syskonen...

...men håller sig helst på stranden såvida det inte är en tempererad pool. Sjöar är ju skitkalla och dessutom är botten så läskig att stå på att...
... jag alltid står på ett ben för att slippa utsätta båda fossingarna :) Visst är väl förresten mammas knackigt ditmålade badbyxor på bilden ovan snygga?!
Plask, plask. Bara ingen plaskar på mig... Typ så är lilla Vilma i år. Ingen superbadtjej men ändå bra mycket modigare än förra sommaren. Faktum är att de inte är några vattendjur våra barn men det kommer kanske. De badar gärna men helst inga kroppsdelar över magen.

Och nagellacket sitter kvar. Fastän jag har badat... hmm, vilken tur då...

Älskar sin bikini gör hon i alla fall lillskruttan. På ska alltid åtminstone en del av den, sen vilken av dem det är spelar ju ingen roll bara den sitter över rumpan... Vilma har en förmåga att i de flesta situationer sätta saker upp-och-ner, bak-och-fram eller ut-och-in. Skorna sitter alltid på fel fot och denna bikini lyckas hon nästan alltid vända på också. Så överdelen sitter där nederdelen ska vara vilket ser så festligt ut att man nästan dör av skratt. Den blir rätt låg där bak kan jag avslöja. Närmare bestämt så låg att halva rumpan syns vilket stör Vilma som ju egentligen har rätt bra koll och hon drar och drar och drar i den ;)

Och så vår stora älskling med de långa giraffbenen. Som verkligen börjar bli stor på riktigt. Som älskar sitt sommarlov och som varje dag säger hur mysigt det är. Det värmer ett mammahjärta som ibland annars kan känna att man inte räcker till riktigt så mycket som man egentligen vill.

En dag förra helgen tog vi köksledigt och åkte tvärs över sjön till Gränna. Därifrån tog vi färjan över till Visingsö och när vi stod där på Ebba Brahe som hon heter, den ena färjan, sa jag till Erik att jag nog börjar bli gammal då jag faktiskt tyckte det var en gnutta läskigt att stå där vid kanten bara en liten bit över kalla, mörka Vättern. En vecka senare, i lördags, körde samma färja rakt in i en pir på väg in i Grännas hamn... Märkligt.
Hursom hade vi en helmysig dag i den tryckande värmen. Det blev inget remmalag då Alvin känns för liten men vi spanande efter riddare på Visingsborgs slottsruin, åt medhavd kycklingsallad utan kyckling (!), besökte ett minilekland där särskilt Filip svävade på moln bland alla maskiner man kunde köra. Sen avslutade vi med ett dopp, en glass och varsin polkagris innan vi styrde kosan hem mot köket igen!

1 kommentar:

Erica sa...

Låter härligt! Själva var vi en sväng i Hjo igår, lekparken är en höjdare där, Isabelle rekommenderar den varmt :)
Hoppas det löser sig med kaklet också!

Kram