lördag, juli 24, 2010

Semester!!!

ÄNTLIGEN är den här! Den hett efterlängtade gemensamma semestern. Som vi har längtat. Nu hade visserligen Erik två veckor där runt midsommar men de var ju till över bredden fyllda av köksfix så då infann sig aldrig någon riktig ledighetskänsla. Den hoppas vi ska komma nu...

En Stockholmstripp med hotell, Gröna Lund, Skansen, roliga affärer, god mat och lite annat smått och gott väntar. Sen har vi faktiskt inget annat inbokat sånär som på lite trevliga träffar med vännerna. Vårt enda semestermål är att ha hunnit bjuda hit dem alla på gott grillat innan sommaren är över så det blir det hög prio på. Liksom att fixa det där sista med köket.

Sen ska våra små stjärnor få ha varsin alldeles egen dag. Från frukost till fika. Där de får bestämma precis vad vi ska göra och vad vi ska äta och fika. En dag då alla leker med Alvins favoritleksaker på hans dag. En då vi tokleker med alla dockorna – på Vilmas dag och en dag då vi ägnar Filip och jag gissar, hans maskiner en heldag. Det ska bli så mysigt och de är väl värda det alla tre.

Det enda som grusar är att Erikstackaren har gått och vridit till sin rygg. Big time dessutom... I semesteryran i går kväll kastade han upp Vilma i luften och då storebror såg detta ville han såklart vara med. Erik tänkte inte på kilona som skiljer dem åt och när Filip landade i Eriks armar sa det typ knak och brak så nu går han som en gammal farbror och äter maxdos Voltaren. Typiskt.

Men annars... Åhh, det där semesterpirret då allt ligger framför en har verkligen slagit rot och vi är laddade till tänderna för L E D I G T! Sen hoppas vi på lite nytt fint väder med mera bad och hängmattehäng. Just i dag har det känts långt borta då vindar som nästan påmint om höst har vinit kring öronen men det hoppas vi bara var något tillfälligt.

Nu väntar tre pyjamasfisar på mig, Det är min läggkväll och ”Näpp, sa Alfons Åberg”, blir dagens bok. Sen brukar vi berätta varsin kort saga och det är så himla mysigt att även lilla Vilma nu har börjat berätta! ”En gång...”, börjar alla hennes sagor berättade med världens ivrigaste röst. Följt av något som ofta påminner väldigt mycket om en nerkortad version av den jag eller Filip just har berättat :)

Trevlig lördagskväll på er nu! Här blir det filmmys och tända ljus. Hmm, känns faktiskt lite höstvarning på det ordet men det är inte tanken. Känns bara passande just i dag!

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter härligt!
Unnar jag er varmt.
Här håller vi på och bekämpar halsfluss. Mitt i sommaren... inte vad vi önskade, men... kanske kommer något gått av det med.
Sköt om er!
Kram Viktoria