måndag, september 27, 2010

En överraskningsdag

Vaknade i morse av att något kändes annorlunda. Alvin låg i mitten av sängen som han brukar när han kommer över på morgonkvisten men i dag låg han upp och ner så jag hade en liten fot bredvid min näsa i stället för den lilla yttepyttenäsan som brukar vila mot min. Men det var inte bara det, var jag inte lite piggare än vanligt och var det inte lite ljusare än det brukar när jag slår upp mina blå? Men vem i hela friden var det mer som låg i sängen – och också sov? Erik? Det är ju måndag – han måste ha försovit sig...

Ja, ni vet ju hur trög man är precis när man vaknar och hur tankarna efter hand plötsligt klarnar en efter en.

”Erik”, väste jag yrvaket. Och Erik, den luringen, han bara log i sömnen och sa ”Mmm, klockan är halv åtta”.

Det här vänner, det ska ni veta är inget vanligt scenario i vårt hus. En hel sovande familj till halv åtta - samtidigt! Ute blåste det så det knakade och helst hade man legat kvar i den varma sängen lääänge men det var då Erik sa ”I dag struntar jag i jobbet, vi borde hitta på något... Vi äter frukost först och sen åker vi till..."

”Till Lager!!!”, hördes världens sötaste Filip från dörren. Det var då det gick upp för mig att jag blivit lurad! Jag, som är så nyfiken, hade blivit lurad på riktigt av min familj. Inte dåligt måste jag erkänna för de lyckades verkligen! Och till och med lilla Vilma som inte kan hålla en hemlighet mer än ett andetag hade hållit tyst!

Erik hade alltså utan min vetskap tagit ledigt och planerat en riktig Anna-dag. Jag måste vara världens lyckligaste!!! Hela familjen satte sprutt och en dryg timme senare var vi på väg mot dagens mål, Gällstad, dit vi brukar fara ett par gånger om året och shoppa lite grann. Lager 157, Scorett Outlet, Village Outlet, Hemma Hos Haglund – en grym inredningsbutik och Fabriken. Där har vi en handfull favoriter vi brukar besöka när vi åker dit. Barnen tycker det är jättekul då varje affär har sina barndelar och vi har varit där så pass ofta att de känner igen sig. Lego någonstans, film någonstans och andra leksaker någonstans. Och så knappt något folk en helt vanlig måndag!

Vi har alla gjort några fynd vilket såklart är kul men mest av allt har jag NJUTIT av att få vara med mina fina. En helt vanlig dag. Tillsammans. Lediga. Jag blev verkligen överraskad och efter gott fika styrde vi kosan hemåt med en avstickare till stan där vi köpte hem libanesisk mat som satte guldkant på en redan förgylld dag.

Vad har jag då gjort för att förtjäna detta? Inget faktiskt, men i morgon är det min födelsedag och jag är en lyckans ost som har sådana godingar i min närhet som är så omtänksamma och gör mig så glad!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ett stort bamsegrattis på din födelsedag!!!!! Hoppas att shoppingdagen var trevlig!!!! Hoppas också att vi kan fira dig irl lite senare!!! Kram från Jenny

Emelie sa...

Vilket mysigt initiativ av Erik! Så gulligt och genomtänkt, bara för dig! Det är kärlek det!! Ett avbrott i vardagen och lite lyx gör verkligen att man orkar 100 gånger mer!! Hoppas du får en fin födelsedag!! Många kramar från Emelie

Anonym sa...

Så mysigt!!! Och det är du värd Anna. Stort grattis på födelsedagen!
Kram Hanna

Erica sa...

Vilken härlig dag! Hoppas att födelsedagen varit minst lika bra!
Och du, det är klart att du förtjänar en sådan dag!

Kram

Anonym sa...

Heja lilla familjen som fixar en sån bra överraskning till sin bästa mamma och fru!!