onsdag, september 01, 2010

Höst

Plötsligt bara var den här. Med mörkare kvällar. Kalla golv på morgonen och krispigt friska och kyliga morgnar. HÖSTEN. Jag fullkomligt ÄLSKAR den där höga, klara septemberluften och himlen som antar en annan nyans av blått än den har på sommaren. Vissa dagar värmer solen ordentligt och man är mer än överklädd. Andra dagar är det kallt trots strålarna som skiner och man huttrar och längtar efter fingervantarna.


Något annat jag tycker om den här årstiden är faktiskt MÖRKRET som gör det hela lite mysigare... Tända LJUS blir ett dagligt inslag och man ser över innebelysningen för att se om där inte saknas en lampa någonstans (tycker lampor är urkul). Och så BAKAR jag mer den här årstiden. Jag vet inte varför men det kommer liksom automatiskt. Längtar tills Alvin kan inviga sitt lilla förkläde som ligger här och väntar på en stadigt stående liten kille som vill hänga med mamma vid bakbänken, men det lär nog dröja ännu ett tag. Rumpåkandet är om möjligt än mer utvecklat nu än för några veckor sedan och vi börjar tro att han tillhör eliten i Sverige i just den grenen:)

Grillandet byts ut mot PAJER och ÄPPELKAKAN får en given plats på helgernas fikabord. Och så får man äntligen äta PLOMMON. Om man tigger från grannarna (nu omnämns du här igen Hanna – för andra gången den här veckan ;) ) eller snor från farmor och farfar.

FÄRGERNA är något annat jag faller för. Både naturens naturliga och klädernas. Lite murrigare och lite mysigare även där. Lite lila, lite grönt, lite lejongult, lite cremevitt och så brunt så klart – där har vi färgerna jag DRÖMMER om i höst. Färger som dessutom borde matcha ännu ett höstigt inslag härhemma, nämligen mitt nyfärgade hår som nu äntligen är lite mörkare igen. De är ju så känsliga, mina stackars strån, att så fort solen visar sig säger mitt hår slurp och vips – så är det solblekt, sprött och jätteljust. På en dag. Typ. Nästan i alla fall. Ljust som attan var det hursom när jag nyligen tog plats i frisörstolen. CHOKLADBRUNT med lite RÖDA inslag var det ett par timmar senare. Och med lite slingor kvar som dock är ljusbruna nu istället.

Med detta svammel om allt och ingenting säger jag godnatt och bjuder på en bild av mitt ganska nyfärgade hösthår. Helt klart favoriten. Där skymtar man förresten också det numera ”gamla” kökskaklet i bakgrunden! För jodå ser ni. Nu händer här grejer igen... Orkar dock inte berätta nu men det gråa är äntligen ett minne blott :)

2 kommentarer:

Anna sa...

oj vad fin hårfärg. jag måste me gå iväg snart, kan snart inte visa mig bland folk, men jag drar på det till bröllopet vi ska på i september.

Igår var vi en sväng på Adelövs marknad och trängdes, men det gick bättre än väntat och vi tog oss fram bra, blev några smågrejer bl a en tunika till Filippa.

Hur går det med dagis, trivs vilma bra? Vi får boka in en date snart igen.

Ha en bra helg
kram

Anonym sa...

Hösten är fantastiskt härligt tycker jag också. Klar luft, vackra färger (iallafall ett tag), återtåg av värmeljus, nya fina höstkläder till barnen, fårskinnstofflor. Ja man kan ju hålla på hur länge som helst.

Fiiiin var du i håret iallafall!

Kram