torsdag, november 11, 2010

Sov sött...

En av fördelarna med att ha födelsedagsbarn så tätt inpå jul är att det ju inte går att bara köpa/önska hårda paket. Något som brukar finnas på önskelistorna är då mysiga nattkläder. Jag måste erkänna att jag är svag för Polarn o Pyrets varianter. De är faktiskt helt oslagbara kvalitetsmässigt men så kostar de också lite mer – därför en helt perfekt klapp att önska! Jag tycker att det är dyrt med runt 300 kronor för ett nattplagg. Ser man dock till Filip och Vilma som nu stannar kvar länge på en storlek blir det åtminstone lite försvarbart.



Ta Filip till exempel, som på en pojkes vis kryper omkring och kör med sina bilar och maskiner. Leker med lego på golvet och snor runt på de små knäna och därmed SLITER på byxor. Han fick förra året Polarnpyjamasar av både mormor och farmor. Dessa är de enda han velat ha hela det här året och det syns inte på färgerna att de är tvättade och då har de ju tvättats i snitt minst en gång per vecka. Inte heller är tyget noppigt eller slitet någonstans och det måste jag säga är helt otroligt! Kanske var det extra bra kvalitet på just dessa för de borde rimligen vara tunna på knäna vid det här laget.

Jag handlar mycket på Lindex och ibland Kappahl och H&M (och Tradera såklart!) också men vad beträffar nattplagg så tappar de faktiskt ofta färgtjusningen redan efter ett par tvättar, ungefär samtidigt som små tvättnoppor uppenbarar sig. Sen kostar de ju kanske bara hälften men i längden så går det nästan på ett ut då de slits så mycket fortare.

Det här blev visst en riktig utläggning om ett för mig kärt ämne. Jag älskar att köpa pyjamasar/nattlinnen till våra små och jag lär fortsättningsvis göra det i Lindexprisklassen men denna tid på året, då kan man ju alltid önska… Inget är väl så mysigt som att i juletid låta dem tassa omkring lite extra i sina nattkläder.


Filip och jag var förresten häromdagen inne på PO.P och det var han som mitt i tågbaneleken fick syn på dessa randiga drömmar och genast ville prova en i provrummet! Och jag, jag gick igång då jag såg att de fanns i både tvådelad pyjamas till storebror, nattlinne till syster och hel pyjamas till lillebror... I färglada ränder. Så om tomten händelsevis skulle råka slinka in här nu så vet han :)

Bilder från PO.P.

Inga kommentarer: