torsdag, december 23, 2010

Midvinternattens köld är hård...

... och stjärnorna gnistrar och glimmar åtminstone här inomhus. Lysande stjärnor i fönstren, glittrande stjärna i granens topp och så tre små sovande stjärnor i sina sängar. Den minsta totalt omedveten om vilken dag det är i morgon. Den mellersta mycket skeptisk till han med de röda kläderna och det vita skägget (fast hon har lovat att tacka för klapparna, någon kram ska han dock inte räkna med - tomten. Och puss, nej, vid den frågan tittade lillan på mig som vore jag galen). Och så en mycket taggad julälskande liten kille som säkert kommer vakna alldeles för tidigt och som nu i kväll satte ut en tallrik med risgrynsgröt på trappen. Med en rejäl smörklick i och en skumtomte som dekoration :) Han har ju koll på vad det stått på mjölkpaketen nu i december. Att tomten om han inte får denna tallrik med gröt kvällen före kan bli lite grinig och vem törs chansa på en grinig tomte på självaste julafton?! När man dessutom har önskat sig ännu mer smålego... Inte Filip i alla fall ;)


Ute dalar stora snöflingor ner och det blåser snålt. Dock inte så snålt som det verkar blåsa längre söderöver. Tänker på och hoppas det går väl för alla som måste ut på vägarna dessa dagar.

Vi har julår här hemma i år och det är ju så mysigt. Att få vara här. Hemma. Där vi trivs som allra bäst. Bjuda på en massa gott och bara vara. Har varit ovanligt tidigt ute med allt i år (utom ja, ni vet vad då...) och även om man haft fix att göra varje dag senaste veckorna känns det som, så har det ändå varit i lagom dos. Roligt. Och det är ju så det allra helst ska vara. Inte tvingat utan kul!

Jag säger det säkert varje år och jag säger det igen. Jag ÄLSKAR den här kvällen. Lugnet. Dofterna. Det ljuvligt juliga. Det glänsande rena. Förväntan som ligger i luften. Paket som väntar på att ivriga små barnafingrar ska slita upp dess hölje. Finkläder som väntar på att bli förevigade på julaftonsbilderna 2010. Erik och jag i soffan. Den rykande heta glöggen som nu väntar på bordet tillsammans med julgodis i mängder som kanske borde varit mindre...

Jag älskar allt detta, för nu vet man att snart är det jul...!

Lyssna och njut - Merry Christmas to you!

Inga kommentarer: